Print Friendly, PDF & Email

Singapore met kinderen? Doen! Wij zijn vier keer in Singapore geweest. Een paar keer als stopover op weg naar Bali en de laatste keer als vakantiebestemming in combinatie met Hong Kong. Singapore is een heerlijke stad om met kinderen te bezoeken. Heb jij ook nog tips? Ik hoor het graag!

Overnachten in Singapore

Hoe kies je nu  een goed en betaalbaar hotel in Singapore? Singapore is een dure stad en er zijn fantastische hotels waar je uit kunt kiezen. Een groot nadeel is dat in alle hotels er maximaal 1 kind is  toegestaan op een standaard hotelkamer. Als je, zoals wij, reist met twee kinderen moet je al snel een suite boeken. Mij is verteld dat dit een maatregel van de overheid is. Een alternatief voor een hotel is een airbnb accommodatie. Tijdens onze vakantie in april 2016 zijn we twee nachten in een airbnb geweest en twee nachten in een hotel. Het aanbod van airbnb accommodaties in Singapore is behoorlijk groot. Wij zaten in een fantastisch appartement aan de rand van het centrum. Het appartement was niet groot, maar toch groter dan de gemiddelde hotelkamer. Wij betaalden rond de 100 euro per nacht. Een metrohalte voor de deur en een megagroot zwembad. Tegenover ons complex is een foodmarket waar we ’s ochtends vers fruit en broodjes konden kopen. Het beste advies dat ik je kan geven als je een grote stad met kinderen bezoekt is, om een accommodatie te kiezen met een zwembad. Het geeft je wat onderhandelingsruimte (als je je lief en netjes gedraagt in de stad, gaan we vanmiddag zwemmen). En wat is er heerlijker dan na een lange vliegreis met je kinderen in een zwembad te springen? De laatste twee nachten zaten we in het Sofitel Sentosa Resort, een van de mooiste hotels waar ik ooit ben geweest. Dit is geen goedkoop hotel, maar heeft soms goede aanbiedingen. Lees mijn review over dit hotel.

airbnb singapore

Het fantastische zwembad van onze airbnb

 

Sofitel Sentosa

Sofitel Sentosa, kan het luxer?

Vervoer in Singapore

Als je aankomt op Changi airport kun je een taxi nemen. Het vliegveld ligt ca. 20 km. buiten de stad. Anders dan in Amsterdam is het taxivervoer op de luchthaven goed georganiseerd. Je kunt aansluiten in de rij en er is iemand van de luchthaven aanwezig aan wie je vragen kunt stellen en die je een taxi toewijst. Er rijden ook shuttlebussen naar de hotels in de stad.

In de stad zelf kun je de metro (MRT) nemen. Dit is snel, schoon, goedkoop en efficient. Taxi’s zijn ook overal aan te houden. In het spitsuur kan het wel eens lastig zijn om een vrije taxi te vinden. In de meeste grote straten zijn speciale taxi stops. Daar kun je aansluiten in de rij en wachten tot een vrije taxi voorbij komt. Wij hoefden meestal niet langer dan 10 minuten te wachten. Een ritje met een taxi is niet duur. Met vier personen is een taxi soms goedkoper dan de metro. Er zijn ook hele fijne taxi apps. Via een app bestel je een taxi, deze staat snel voor je deur. Via een sms krijg je het nummer, merk en kenteken van de taxi door.

Kindvriendelijke attracties in Singapore

Singapore Flyer

Maar liefst 165 meer hoog is dit reuzenrad. Je staat in een mooie dichte capsule en in 30 minuten draai je rond. Niet goedkoop maar zeker de moeite waard. Je hebt een geweldig uitzicht over de stad. Met name ’s avonds in het donker is dit een belevenis. Tip: bestel je kaartjes online via de officiële website. Om misbruik te voorkomen, worden alleen kaartjes geaccepteerd die via de organisatie zelf zijn aangeschaft.

Singapore zoo

Wereldberoemd is deze dierentuin. Je kunt het eigenlijk geen dierentuin meer noemen, het is meer een regenwoud met dieren. Het ligt net buiten de stad. Op de site kun je gemakkelijk de aanwijzingen volgen om er te komen. Vooral de night safari is populair. Het park is open tot middernacht. Mocht je last hebben van een jetlag, je kunt vanaf 7.15 uur ’s ochtends al terecht. En dan ontbijten met Orang Oetangs.

Boottocht Singapore river en bezoek aan Clarke Quay

Een boottochtje (rivercruise) is voor iedereen leuke. Vooral ’s avonds is het uitzicht op de stad vanaf het water geweldig. De boten zijn versierd met chinese lampjes. Je vaart langs de uitgangsgebieden en het business district. Dit is prima te combineren met een bezoek aan Clarke Quay. Dit is het uitgangsgebied legen aan de kade van de Singapore River. Dit is een grote strook van restaurants en bars. De bezoekers worden getrakteerd op muziek, lichtjes en gezelligheid. De prijzen zijn hoog en naar mijn mening zijn de restaurants niet geschikt voor kleine kinderen. Maar er even langs lopen en de sfeer proeven is een aanrader.

De skyline van Singapore

De skyline van Singapore

Gardens by the bay

Een mega groot park in Singapore. Kijk van te voren op de website welke attracties je wilt bezoeken. Soms wordt entree gevraagd. Een aanrader met kinderen is de Far East Organization Children’s Garden. Met uitzicht op het prachtige Marina Bay sands vind je hier een waterspeeltuin. Neem dus de zwemkleding mee. Gratis entree.

Sentosa Island

Over Sentosa zijn de meningen wat verdeeld. Het is een kunstmatig aangelegd eiland vlak voor de stad. Sommige mensen vinden het vreselijk. Wij vinden het toch erg leuk om heen te gaan. Als je wat tijd hebt tijdens je bezoek aan Singapore, sla dit dan niet over. Er zijn luxe hotels, veel attracties, stranden en beachclubs. Je kunt er op verschillende manieren heen. Leuk is om met de kabelbaan te gaan. Deze vertrekt vanaf de stad en je hebt een prachtig uitzicht over de haven van Singapore. Je kunt ook met een skytrain gaan of met een taxi. Er zijn beroemde attracties zoals Universal Studios, Mega Adventure Park en S.E.A. Aquarium. Vind je die duur dan kun je ook gewoon lekker naar het strand gaan en chillen bij een beachclub. Vooral bekend zijn de Tanjong Beachclub en Coastes. Langs het strand rijdt een gratis treintje. Plan je bezoek door een kijkje te nemen op de website van Sentosa. Daar kun je ook een leuke plattegrond downloaden om je bezoek voor te bereiden.

Singapore als stopover

Singapore is een populaire bestemming voor een stopover op weg naar bijvoorbeeld Bali of Australie. Als je een tussenstop hebt, dan adviseer ik je om minimaal 2 nachten in Singapore door te brengen. Heb je die tijd niet, dan kun je je ook prima vermaken op de luchthaven. Als je een tussenstop hebt van minimaal 5 uur, dan kun je een citytour nemen. Als je met Singapore Airlines vliegt is dit gratis. Je wordt dan met een bus naar de stad gebracht en je kunt lekker winkelen in een van de grote shoppingmalls of een attractie bezoeken. Op de website van Changi Airport vind je alle informatie en kun je een plattegrond downloaden.

Singapore als citytrip

Je denkt er in eerste instantie misschien niet aan. Maar Singapore is een fantastische bestemming voor een vakantie. Wij hebben in de meivakantie 2016 Singapore (5 dagen) gecombineerd met Hong Kong (5 dagen). Naar Singapore gaan rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam. Met name de combinatie van stad, strand en attracties maakt Singapore een leuke familiebestemming. Daarnaast is het ook een veilige stad. Laat je van te voren wel even goed informeren over de wetten en regels in Singapore. Eten of drinken in de metro (of metrostation) is verboden, ook voor kinderen.

Budgettips voor Singapore

Singapore is een dure stad. Op je vliegreis kun je besparen door met een tussenstop te vliegen. Rechtstreekse vluchten zijn meestal duurder. Lees ook mijn review over vliegen met de A380 van Emirates.

Besparen op je overnachtingen kun je doen door een Airbnb accommodatie te reserveren. Je hebt dan een koelkast en keuken tot je beschikking. Zodat je ook eventueel zelf iets kunt klaarmaken.

Restaurant zijn duur. Veel goedkoper (en leuker) is het om in een hawker center te eten. Die vind je overal in Singapore. Soms in de buitenlucht soms in een gebouw. Onze favoriet is Makansutra Gluttons bay. Een hawker center bestaat uit een rij eetstalletjes. Je kunt overal wat bestellen en dan dit opeten aan een van de grote tafels. Dit is ook ideaal voor kinderen. Het eten is er heerlijk en er heerst een gezellige drukte. Je ziet er vooral veel locals en expats.

Op elke hoek van de straat vind je een 7-Eleven. Dit is een kleine supermarkt met ruime openingstijden. Sommigen zijn zelfs 24 uur per dag open.

Makansutra Singapore foto: afar.com

Makansutra Singapore/foto: afar.com

Tips om je reis naar Singapore voor te bereiden

Je reis naar Singapore kun je voorbereiden door Tripadvisor te raadplegen. Deze website is onmisbaar voor elke buitenlandse reis. Tips en beoordelingen van duizenden reizigers vind je hier. Vooral de leuke adressen die niet in de reisgidsen staan. Lees ook mijn artikel over de beste apps en websites om je reis naar Singapore voor te bereiden. Zie je op tegen de lange vliegreis met kinderen? Dat hoeft helemaal niet. Lees mijn artikel hierover of download gratis mijn magazine vol met tips.