Print Friendly, PDF & Email

Mama Mia excursie met boot

Vanuit de haven van Skiathos town vertrekken dagelijks (soms overvolle) boten voor een Mama Mia excursie. Je bezoekt dan diverse plekken rondom Skiathos en Skopelos die gebruikt zijn als filmlocatie. Soms wordt er ook een stop gemaakt bij de beroemde trouwkappel op de berg. Bij de haven liggen de boten en is  informatie verkrijgbaar over routes en prijzen. In het hoogseizoen moet je soms enkele dagen van te voren reserveren.

Met de bus langs de stranden aan de zuidkust

Langs de gehele zuidkust rijdt een bus. Die vertrekt vanuit Skiathos Town en het eindpunt is bij Koukounaris op het westelijk punt van het eiland. Er zijn 26 stops die genummerd zijn. Dit is erg gemakkelijk, je hoeft geen naam van een bushalte te onthouden. De bus rijdt regelmatig, in het hoogseizoen elke 20 minuten. Je koopt een kaartje in de bus. Soms kan de bus erg vol zijn en slaat hij een stop over als er teveel passagiers zijn. Bijvoorbeeld aan het begin van de middag als alle mensen vanuit de stad naar de populaire stranden willen en aan het begin van de avond als iedereen weer terug wilt. Skiathos heeft fantastische stranden met meestal een taverne of een beachclub. Kenmerkend zijn de ligbedden met de rieten parasols die het een caribisch sfeertje geven.

Kolios Beach

Kolios beach

Huur een dag een jeep

Skiathos heeft een prachtige natuur en leent zich heel goed om met een huurauto een dag erop uit te trekken. Het eiland is ongeveer net zo groot als Texel dus in een dag kun je veel zien. Er zijn veel wegen die niet geasfalteerd zijn en die leiden naar de mooiste plekken op Skiathos. Een aantal stranden in het noorden zijn alleen bereikbaar met boot of met een 4weeldrive. Huur een dag een jeep en neem je snorkelspullen mee. In het hoogseizoen is het verstandig om van te voren te reserveren.

De stad Skiathos bezoeken

De grootste plaats op het eiland is Skiathos stad. Dit is een leuke middelgrote plaats met een oud gedeelte vol met kleine straatjes en steekjes. Hier zie je ook nog de kenmerkende Griekse witte huisjes. Wat dichter bij de haven vind je wat drukkere straten vol met winkeltjes en restaurantjes. Omdat er veel rugzaktoeristen komen vind je hier ook leuke koffiebarretjes en andere trendy tentjes. ‘s Avonds is het er gezellig druk en worden de restaurants, loungebars en clubs goed bezocht. Bij de haven is een leuke boulevard. Hier vertrekken ook de veerboten, wat voor een gezellige sfeer zorgt.

Vis eten bij restaurant Sklithri

Dit adresje moet je net weten te vinden want vanaf de weg is het niet goed te zien. Taverna Sklithri is een visrestaurant direct aan een klein strandje. Het is de gehele dag open en voor gezinnen met kinderen zeer geschikt voor lunch omdat je er heerlijk kunt zwemmen en strandbedjes kunt huren. ‘s Avonds is het een zeer romantische plek, waar ook de bewoners van Skiathos graag komen. De visgerechten zijn fantastisch en de taverne is erg verzorgd met veel bloemen en planten. Sommige visspecialiteiten zijn aan de prijzige kant, maar er zijn ook ook goed betaalbare gerechten zoals een pan mosselen voor 9 euro. Een halve liter huiswijn voor 6 euro, die ook nog eens prima te drinken is.

Restaurant Sklithri Skiathos
Restaurant Sklithri

Vliegtuig spotten bij de landingsbaan

Skiathos heeft een van de meest beroemde landingsbanen in de wereld. Deze is vrij kort waardoor piloten in de lucht al waarschuwen voor het harde remmen. De vliegtuigen komen rakelings over een weg, dit trekt veel vliegtuigspotters. Op youtube staan veel spectaculaire video’s.

Een dag een zeiljacht huren

Je eigen privé jacht voor een dag? Dat kan op Skiathos. Bij de haven vind je diverse zeiljachten die te huur zijn. Meestal kunnen er zo’n 8 tot 12 gasten mee. Het is niet goedkoop maar je hebt een volledig verzorgde dag die je je lang herinnert. Kijk op TripAdvisor voor beoordelingen en maak zo je keuze.

Tips:

Skiathos is een fantastisch eiland voor iedereen. Fantastische stranden, gezellig stadje, prachtige natuur en veel leuke dingen om te doen. Lees mijn tips. Heb je zelf nog een suggestie, laat het mij weten!