Print Friendly, PDF & Email

Sanur is één van mijn favoriete plaatsen op Bali en niet alleen omdat mijn zus daar woont :). Toen onze kinderen de peuterleeftijd hadden vonden we het al leuk. Maar nu ze tiener zijn, waarderen we Sanur nog meer. Er is zoveel te doen en de sfeer is er goed. Als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming die voor jou leuk is, maar ook voor je oudere kinderen. Overweeg dan om naar Sanur te gaan, of daar je rondreis door Bali af te sluiten.

Sanur is een langgerekte plaats aan de Zuidoost kust van Bali, op een half uur rijden van het vliegveld. Er loopt een kilometerslange weg door het centrum met veel winkeltjes en de entrees van de hotels en resorts. Aan de strandzijde van Sanur is een fiets/voetpad (dus evenwijdig aan de weg door het centrum). Daar vind je de strandzijde van de hotels, veel restaurants en een paar beachclubs. Sanur kent alleen laagbouw, dus je vindt er geen hoog gebouwde hotels.

strand Sanur

Bij Restaurant Retro eet je met je voeten in het zand

1. Erg gezellig, op een leuke manier

Bali is erg toeristisch en op sommige plekken is het heel erg druk. In 2017 kwamen er maar liefst 6 miljoen toeristen naar dit eiland. Ook in Sanur is het druk. Maar het is er druk op een gezellige manier. Sanur trekt gezinnen en senioren, het is minder een plek voor backpackers zoals Kuta dat wel is. Omdat het een langgerekte plaats is, valt de drukte aan de strandzijde erg mee. Op sommige momenten is het gewoon rustig. Sanur is dus gezellig druk maar niet zo hectisch als Kuta, Legian en Seminyak.

2. Kilometerslang strand met bomen

Sanur heeft een kilometerslang strand. Op het grootste gedeelte van het strand staan bomen. Dat is zo leuk! Want het strand ziet er daardoor erg sfeervol uit. En het is ook nog eens praktisch, je kunt altijd een schaduw plek vinden. Zit je niet in een hotel aan het strand, maar in het stadje zelf, dan kun je bij verschillende hotels zonnebedjes huren tegen betaling. Dit kan bijvoorbeeld bij het Prama Hotel. Daar kun je gebruik maken van de heerlijke zonnebedden met dikke kussens, de zwembaden en je krijgt een groot badlaken te leen. Op het strand van Sanur word je minder lastig gevallen door allerhande verkopers dan op het strand bij Kuta en Legian.

prama hotel Sanur
strand sanur

3. Fijne resorts direct aan het strand

In Sanur is alleen laagbouw toegestaan en zijn veel resorts. Deze resorts zijn er in allerlei prijsklassen, maar liggen allemaal direct aan het strand (met een fietspad ertussen) en hebben één of meerdere zwembaden. Ze zijn heel open gebouwd zonder hekken en muren. Ook vind je in Sanur villa’s om te huren en guesthouses.

4. Beachwalk, kilometerslang (fiets)pad langs het strand

De grootste attractie van Sanur is de Beachwalk. Het (fiets)pad langs het strand is een leuk, bochtig, verhard pad dat kilometerslang langs het strand gaat. Hier kom je dus geen auto’s en brommers tegen. Je (oudere) kinderen kunnen dus ook lekker zelf even op pad. Je bent als gezin of meereizende familieleden, niet van elkaar afhankelijk en hoeft niet voor elk restaurantbezoek een taxi te bestellen. Je pakt lekker de fiets. Je kunt dus met je dochter een uurtje winkelen, terwijl de rest bij het zwembad blijft. Er is een superfijne yogaplek (Power of Now Oasis) aan het strand. Daar ga ik ‘s ochtends vroeg graag heen, op mijn fietsje en ontmoet na afloop de rest weer bij het ontbijt. Op verschillende plekken kun je doorsteken naar de hoofdstraat. Huur dus een fiets en ontdek Sanur niet vanuit een taxi, maar vanaf de fiets. ‘s Ochtends vroeg is dit pad een heerlijke plek om te joggen. Het is dan nog niet zo heet en je ziet de zon opkomen boven de zee.

5. Leren kitesurfen

Op meerdere plekken op het strand van Sanur kun je een jetski huren of leren kitesurfen. De bekende Ripcurl keten, heeft een kitesurfschool op het strand, bij het Prama Hotel. Golfsurfen kun je niet leren in Sanur, omdat er een rif voor het strand is, waardoor er geen golven zijn. De Ripcurl School in Sanur verzorgt gratis transport naar hun locatie in Legian als je wilt leren golfsurfen. Sinds kort is er ook een zeilschool in Sanur.

6. Gezellige (kleine) beachclubs

Aan beide zijdes van het fietspad vind je heel veel restaurantjes, maar inmiddels ook een paar leuke beachclubs. Deze beachclubs zijn leuk voor teenagers, ze zijn niet te groot dus prettig overzichtelijk en er wordt (meestal) goede muziek gedraaid. Misschien vinden ze Bamboo leuk, of anders Soul on the Beach of Artotel.

7. Je nagels laten doen of een massage nemen in een spa

Overal op Bali, dus ook in Sanur vind je spa’s. Je kunt je op het strand laten masseren, waar iedereen naar je kijkt. Maar voor een paar euro meer kun je dit ook doen bij een spa. Deze vind je vooral in de buurt van de hoofdstraat en langs het fietspad. Op het strand (bij het Prama Hotel) vind je Aroma. Dit is één van de beste spa’s van Sanur. Elke dag is er een dagaanbieding. Dit staat op het bord aangegeven bij het strand. Een andere luxe spa is Nest. Deze heeft meerdere vestigingen in Sanur.

Update: 1 febr. 2019, Aroma is nu gesloten. Op deze plek komt binnenkort een nieuwe spa.

8. Leuk winkelen in Sanur

De hoofdstraat is vergeven van de restaurants en winkeltjes. Je kunt er echt leuk winkelen. Natuurlijk zijn er de bekende toeristenwinkeltjes die allemaal hetzelfde verkopen, maar je vindt er ook echt leuke goede winkels. Wil je een mooi sieraad kopen ga dan naar Kapal Laut of Blink by Kapal Laut. Daar vind je handgemaakte sieraden van zilver. Een mooie ketting heb je al voor 12 euro. In Seminyak en Legian heb je over het algemeen wat luxere winkels, maar jij en je teenager kunnen prima uit de voeten in Sanur.

9. Goede restaurants

Langs het strand vind je uiteraard veel horeca. Maar ook in de hoofdstraat vind je restaurants en leuke bars. Er zijn Indonesische restaurants maar ook goede restaurants met een Westerse keuken. De invloed van het relatief nabijgelegen Australië is goed te merken. Een van onze favoriete restaurants is Massimo. Werkelijk heerlijke pizza’s, vleesgerechten en voor het ijs staan mensen ’s avonds in de rij. Je moet altijd reserveren, het restaurant zit elke dag vol. Voor een ontbijt is Smorgas leuk. Koffie en huisgemaakte taarten vind je bij Batu Jimbar tegenover de supermarkt Hardy’s. Genius is een bekend restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. Een grote keuze uit gezonde shakes en smoothies en biologische salades. Dit is een zgn. coworking space, dus daar werken ook mensen of spreekt men af. Regelmatig zijn er ook lezingen die je gratis kunt bijwonen (Genius Talks).  Genius vind je bij het Mercure Hotel. Op het strand is bij onze kinderen Retro favoriet. Dit restaurant vind je bij het Mercure Hotel. Restaurants wisselen vaak van eigenaar en dan kan de kwaliteit wijzigen. Check Tripadvisor voor tips en recensies.

Genius, een leuk restaurant op het strand

French toast

Heerlijke smoothies bij Lilla Pantai

Gegrilde asperges bij Beachclub Artotel

kayumanis

Kayumanis restaurant

lilla pantai

Lilla Pantai

Kayumanis restaurant

Healthy bowls zijn erg populair op Bali

1o. Andere plaatsen op Bali goed bereikbaar

Ja dit hangt natuurlijk wel wat af van de drukte op de weg, want het verkeer op Bali kan een drama zijn. Plaatsen als Ubud, Seminyak, Kuta en Canggu zijn niet ver weg en meestal goed bereikbaar. Er zijn leuke excursies mogelijk vanuit Sanur, je kunt een groot deel van het eiland zien. Een voorbeeld is de leuke fietstocht bij Ubud die wij hebben gemaakt, met pickup service vanuit Sanur.

Mijn favoriete hotels

Wifi of VPN verbinding?

Wifi is voor veel mensen erg belangrijk op vakantie. Ook voor mijzelf, en helemaal voor onze tieners :). Bijna overal is gratis wifi. Toch ben ik altijd wat bezorgd of deze verbindingen wel veilig zijn. Dat zijn ze dus niet. Wil je echt veilig op internet om je Instagram bij te werken of je bankzaken te doen, kies dan voor een VPN verbinding. Ik gebruik dit zelf al geruime tijd. Ik heb een blog gevonden waar goed en duidelijk wordt uitgelegd wat VPN is, wat de kosten zijn en waarom het zo belangrijk is om via een VPN verbinding op vakantie veilig op het internet te surfen.

Misschien ook leuk om te lezen

  • 6429
  • 5-daagse fietstour op Bali
  • 5-daagse fietstour Bali

5-daagse fietstour op Bali | toffe combinatie met je strandvakantie

Ontdek Bali eens op een andere manier en combineer je strandvakantie met deze leuke fietstour. Op de fiets zie je veel meer dan in een auto, want je fietst door het prachtige landschap en

  • 5643

10 redenen waarom Sanur op Bali zo leuk is

Sanur is één van mijn favoriete plaatsen op Bali en niet alleen omdat mijn zus daar woont :). Toen onze kinderen de peuterleeftijd hadden vonden we het al leuk. Maar nu ze tiener zijn,

  • 4838

Luxe én kindvriendelijke hotels op Bali

Bali is een heerlijke bestemming om met kinderen heen te gaan. De lokale bevolking ontvangt jou en je kinderen met open armen. De kwaliteit van luxere hotels in Azië is heel erg goed. Vaak

  • 4870
  • kayumanis

De verschillende plaatsen op Bali – welke moet je kiezen?

Bali is een zeer populaire vakantiebestemming. Ik kom er veel en graag. Er zijn mensen die een rondreis maken en verschillende plaatsen aandoen, maar ook mensen die graag een pakketreis boeken en op één

  • 4536

Met tieners naar Bali? Sanur is de perfecte plek.

Sanur is één van mijn favoriete plaatsen op Bali en niet alleen omdat mijn zus daar woont :). Toen onze kinderen de peuterleeftijd hadden vonden we het al leuk. Maar nu ze tiener zijn,

  • 4507
  • fietsen door de rijstvelden

Fietsen door de rijstvelden op Bali– leuke excursie voor het hele gezin

Waarom is deze excursie zo leuk? Erg leuk programma; combinatie van excursie met een fietstocht Volledig verzorgd met een fantastische lunch in prachtig restaurant Je fietst voornamelijk de heuvel af, je hoeft dus geen

Reizen algemeen