Print Friendly, PDF & Email

Wat neem je mee in je handbagage tijdens een lange vliegreis? Je telefoon, paspoort, geld en creditcards spreken natuurlijk voor zich. Een lange vliegreis kun je niet leuker maken, wel makkelijker. 15 handige dingen om mee te nemen in de handbagage.

Design

Sjaal

Het kan koud zijn in een vliegtuig. Een lekkere sjaal kun je gebruiken als sjaal, deken of kussen. Bij lange vluchten krijg je bij de meeste maatschappijen een deken, maar een sjaal erbij vind ik altijd heerlijk.

Sliders

Flesje

Tijdens vliegreizen droog je snel uit. Neem een leeg flesje mee. Deze vul je in het vliegtuig met water. Je kunt onbeperkt water krijgen.

‘Oortjes’ of koptelefoon voor muziek

Om naar je favoriete muziek te luisteren of films te kijken via je telefoon of iPad. De beste zijn Noise Cancelling headphones bijvoorbeeld van Bose.

Options

Toilettasje

Met daarin reissetje tandenborstel/tandpasta, gezichtscrème (gebruik hiervoor bijvoorbeeld de samples die je in glossy’s vindt) en make-up.

Options

Oordoppen

Voor als je het niet treft, en een huilende baby naast je hebt. Bestel ze hier.

Options

Oplader

Niets is erger dan een lege telefoon of iPad. De meeste vliegtuigen hebben een usb aansluiting om je oplader op aan te sluiten. Controleer dit bij seatguru.

Options

Extra kleding

Een extra shirt en/of ondergoed. Of neem je joggingpak mee, lekker voor de nacht. Je fashionable jeans trek je dan weer aan voordat je het vliegtuig uitstapt.

Options

Nekkussen

Er zijn er van heerlijk zachte faam, maar er zijn ook opblaasbare nekkussens. Deze kun je meenemen als een klein pakketje, even opblazen en voilà je hebt een heerlijk reiskussen. Nekkussens kun je in alle soorten en maten vinden.

Options

Zakdoekjes

Een verstopte neus heb je zomaar in een vliegtuig. Of om even snel gemorste wijn weg te vegen.

Options

Snacks

Neem wat te eten mee zodat je de ergste trek even kan stillen.

Options

Gezichtsdoekjes

Heerlijk om je gezicht af en toe even schoon te maken en te verfrissen. Vooral deze van Nivea zijn heerlijk.

Options

Hygienische doekjes

Om iets schoon te maken, zoals een toiletbril of je tafeltje.

Options

Tijdschrift of boek

Je favoriete tijdschrift mag niet ontbreken. En je hebt eindelijk tijd om je boek eens uit te lezen.

Options

Ipad

Tijdens een lange vlucht kun je echt binge matchen. Het is nu ook mogelijk om je series op je iPad te downloaden, dus geen wifi noodzakelijk.

Options

Sokken

Neem een paar warme sokken mee. Op de vloer kan het koud zijn en je schoenen passen niet meer.

Lees meer:

Reizen algemeen