Print Friendly, PDF & Email

Toen ik onze reis naar Griekenland aan het voorbereiden was, kwam ook de vraag naar voren hoe we van de luchthavens naar onze accommodaties zouden gaan. Immers als je vluchten en hotels los boekt moet je zelf voor je airport transfer zorgen. Het leek mij het beste om de transfer in Athene van te voren te reserveren zodat je bij aankomst geen gedoe hebt met het zoeken naar een betrouwbare taxi en niet hoeft te onderhandelen over de prijs. Bij het zoeken op internet kwam ik Welcome Pickups tegen. Mede door de uitstekende beoordelingen op TripAdvisor heb ik via hen een airport transfer in Athene  geboekt.

Wat is Welcome Pickups?

Welcome Pickups is een taxidienst die in verschillende steden airport transfers verzorgt. Ze zijn op dit moment actief in Athene, Rome, Madrid, Barcelona, Santorini en Thessaloniki. Er wordt alleen gewerkt met officieel geregistreerde chauffeurs die over de juiste vergunningen beschikken. Bij het maken van een reservering kan men ook entreekaartjes voor musea en telefoonkaarten kopen. In sommige steden zijn ook excursies bij te boeken.

Hoe werkt het?

Via de website www.welcomepickups.com kun je de transfer reserveren en betalen. Dit gaat vrij eenvoudig. Voor vertrek ontvang je een e-mail met daarin de persoonlijke gegevens van de chauffeur zoals naam, pasfoto, telefoonnummer en e-mailadres. Nadat de chauffeur is gearriveerd ontvang je een sms met de locatie waar hij op je wacht, bijvoorbeeld uitgang 3 van de aankomsthal. Je ontvangt een flesje water en een plattegrond van de stad. Nadat je op je plek van bestemming bent, ontvang je een bericht waarin je wordt gevraagd om de chauffeur en de service van Welcome Pickups te beoordelen.

Wat zijn onze ervaringen?

Wij hebben twee keer gebruik gemaakt van Welcome Pickups. Beide keren troffen we chauffeurs die goed Engels spraken. Ze stelden zich aan ons voor, waar vind je dat nu nog? Bij aankomst in Athene troffen wij een chauffeur die zelfs wifi in zijn auto had. Wij waren zijn laatste rit en hij stelde voor om een rondje door de stad te rijden zodat we een eerste indruk zouden krijgen. Hij had toch wat tijd over en hij gaf gelijk aan dat daar geen extra geld voor zou worden berekend. We vonden dit een enorm warm welkom in Griekenland. We zijn erg tevreden over deze taxidienst en maken hier zeker weer gebruik van. Alles wat beloofd wordt op de website wordt waargemaakt.