Print Friendly, PDF & Email

Zeer verzorgd boutique hotel in Amsterdam

Wij vinden het altijd heerlijk in Amsterdam. In de winter boeken we een paar keer een avond in een theater en als het even kan blijven we overnachten. Het is altijd een uitdaging om een leuk hotel voor een redelijke prijs te vinden en dan ook nog het liefst een beetje centraal gelegen. Bij toeval stuitten we op we op het Apollofirst hotel in Amsterdam.

De locatie

Het hotel ligt in Amsterdam Zuid aan de Apollolaan. Vanaf de ring A10 ben je er zo. De Apollolaan is een rustige brede laan met veel bomen en voldoende parkeerplekken. Er rijdt geen tram langs het hotel (heerlijk!). Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het Museumplein. Wij moesten op het Leidseplein zijn, bij de Stadsschouwburg, dit was een klein half uurtje lopen. Om de hoek is een tram halte, je kunt dus ook de tram nemen. Op de Apollolaan is het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag. Ga je de stad in dan kun je eenvoudig via een parkeerapp de eindtijd instellen. Het is betaald parkeren tot 21.00 uur en de kosten zijn 3 euro per uur.

Het hotel

Het pand is ruim 100 jaar oud en is prachtig gerenoveerd. Je komt binnen via een kleine lobby met veel zwart, goud en kroonluchters. We werden heel vriendelijk ontvangen door de receptionist. We kregen een plattegrond van Amsterdam en een uitleg hoe we het beste naar het Leidseplein konden lopen. Omdat het een oud pand is, zijn de ruimtes klein en smal. Op de trap kun je elkaar niet passeren. Er is een hele kleine lift, dat vonden we erg grappig. We pasten er net in met ons tweeën en een trolley (we zijn allebei niet heel groot). Er is een gezellige bar en lounge, ingericht als een Engelse bibliotheek met zwart, rood, pluche en kroonluchters.

De ontbijtruimte is al even sfeervol als de rest van het hotel. Wat een mooie sfeer! En grenzend aan een prachtige Engelse binnentuin. Gezien het tijdstip van het jaar (november) was deze tuin niet toegankelijk. Maar ik kijk er nu al naar uit om hier eens in de zomer te komen.  Het ontbijt is prima, zoals je van een vier sterren hotel mag verwachten. De koffie is heerlijk. Je kunt je eigen cappuccino of latte zetten.

Apollo hotel Amsterdam gang

De gangen in het hotel

Apollo Hotel Amsterdam

De ontbijtruimte

img_0438%202

De lobby

img_0451%202

De bar en lounge

De hotelkamer

We sliepen in een standaard tweepersoonskamer. Deze kamer is prima. Wat gelijk opvalt is dat de kamer zo sfeervol en verzorgd is. Een mooi sprei op het bed, sierkussens, een prachtige kleur op de muren. De kamer is klein, maar voldoet prima voor een kort verblijf. Voor een langer verblijf zou ik voor een grotere kamer kiezen met bijvoorbeeld een zitje en wat meer bergruimte. Het hotel is erg gehorig. Als je op de gang loopt, dan hoor je de gesprekken in de kamers. Als je luidruchtige buren hebt, kan dat vervelend zijn. Wij hebben niets gehoord, ik denk dat de kamer naast ons niet bezet was. De televisie is begrensd op zijn volume, wat voor minder overlast zorgt. Op de kamer staan twee flesje water voor je klaar. De badkamer heeft een bad met daarin een douche. Er ligt een heerlijk setje met douchegel, shampoo en bodylotion voor je klaar.

 

Travelott Amsterdam Apollo Hotelimg_0434%202

 

 

 

 

 

 

 

img_0435%202

apollo firs amsterdam

De reservering

Wij hebben gereserveerd via Booking.com. Een tweepersoonskamer is er vanaf € 160,00. De tarieven variëren sterk, soms zijn er goede aanbiedingen bijvoorbeeld op zondag.

  • Prachtig sfeervol hotel
  • Parkeren voor de deur
  • Centrum Amsterdam op loopafstand
  • Rustige straat
  • Gehorige kamers
  • Kamers aan de kleine kant

Verantwoording. Ik baseer me puur op mijn eigen ervaringen en zoals je van mij gewend bent, schrijf ik alleen positief over bestemmingen en accommodaties waar ik zelf enthousiast over ben. Dit artikel en ons verblijf is op geen enkele wijze gesponsord door Apollofirst Boutique Hotel Amsterdam.

Booking.com