Print Friendly, PDF & Email

Echt een aanrader, deze fijne appartementen op Texel. De buitenkant ziet er niet heel inspirerend uit. Maar wacht maar tot je binnen bent. Op een zeer stormachtige dag togen wij op een vrijdagmiddag naar Texel.

appartement Texel

Appartementen Anna liggen in de dorpsstraat van De Koog. Je wandelt zo naar het centrum van deze gezellige plaats.

Storm Chiara was net uitgerust, toen Dennis zich aankondigde. Mede door dit weer verbleven we veel in het appartement. Dan is het wel zo leuk als het appartement gezellig is ingericht. En met 4 personen vinden wij twee slaapkamers toch echt een must.

De ligging van appartementen Anna in De Koog

Deze appartementen liggen in de Dorpsstraat aan het begin van het centrum van De Koog. De Koog ligt ca. 10 minuten rijden met de auto vanaf de veerhaven waar de boot arriveert. In 10 minuten loop je naar het strand. Het complex bestaat uit 4 appartementen verdeeld over meerdere woonlagen. Ben je slecht ter been, vraag dan om een appartement op de begane grond. De sleutel haal je op bij het kantoor van de eigenaresse, op zo’n anderhalve kilometer afstand, ook in De Koog.

Voor de deur zijn slechts een paar parkeerplekken. Parkeren kan ook verderop in de straat. Texel kent betaald parkeren, maar dit is goed geregeld en niet duur. Je koopt online een digitale parkeerkaart, deze is dan geldig op het gehele eiland en is gekoppeld aan je kenteken. Voor een dag betaal je € 10,00 en voor een week € 20,00.

De inrichting van appartementen Anna in De Koog

Er zijn vier appartementen met de namen Zon, Zee, Strand en Wind. Wij zaten in appartement Wind op de tweede etage. Dit appartement heeft schuine daken wat het gezellig maakt. Het appartement heeft twee slaapkamers met elk twee enkele bedden, een woonkamer, keuken en badkamer. In één slaapkamer is een infraroodsauna. In de slaapkamers is genoeg kastruimte voor een langer verblijf.

De badkamer is wat gedateerd, maar erg schoon en geen streepje schimmel of aanslag te zien. Dat zie ik wel eens anders bij badkamers waar geen raam open kan. Er is een bad en douche in het bad.

De keuken is niet groot, maar meer heb je ook niet nodig. Er is een kookplaat, afwasmachine en magnetron. De inventaris is ruim voldoende. Wij koken graag zelf als we weg zijn en konden op Texel ons hart ophalen. Er is zelfs een mixer, een stapel pannenkoeken maken behoort dus ook tot de mogelijkheden :).

Het keukentje heeft alles wat je nodig hebt.

De woonkamer heeft een bank, twee stoelen, salontafel en dressoir. Er is gezellige verlichting aanwezig. Het appartement is ook voorzien van leuke accessoires die het gezellig maken. Er stond zelfs een bos verse tulpen. Er is een televisie met een uitgebreid zenderaanbod en ook een DVD speler.

Er is een klein balkon. Wij waren midden in de winter en dan is dit geen enkel probleem. Verblijf je in appartement Anna in de zomer dan kan ik me voorstellen dat je een appartement op de begane grond kiest, want daar is dan een wat groter terras.

appartement de koog

De gezellige woonkamer

Reserveren van appartementen Anna

Dit appartement is te reserveren via de VVV van Texel of direct op de eigen website. De website van Appartement Anna is duidelijk en overzichtelijk. Aankomstdata en verblijfsduur zijn niet flexibel, ook niet in het laagseizoen. Je komt aan op maandag (4 nachten) of op vrijdag (3 nachten). Voor ons verblijf van 3 nachten betaalden we € 225,00 wat op zich een prima prijs is voor in de winter. Maar let op er komen nog wel schoonmaakkosten (€57,50), reserveringskosten (€19,00) en beddengoed bij (€34,00) bij. Er komt dus nog € 110,50 euro aan extra kosten bij, dat is dus bijna de helft van de reserveringswaarde. Persoonlijk vind ik dit wel fors. Maar het geeft nu ook een beetje een vertekend beeld, want de kosten blijven gelijk als je een week boekt en worden daardoor procentueel lager ten opzichte van de reserveringswaarde.

Komen we terug? Jazeker! Ik kan deze appartementen aan iedereen aanbevelen.