Print Friendly, PDF & Email

Steeds meer mensen waarderen de persoonlijke aandacht en de gastvrijheid van een bed & breakfast.  De kamers worden steeds luxer en de eigenaren bieden vaak ook extra’s aan zoals gezamenlijk eten, geïnspireerd op het Franse table d’hotes. Dit zijn mijn favoriete bed & breakfast adressen in Nederland, gevestigd in boerderijen.

Website

Het Vijfde Seizoen - Friesland

Op slechts een uurtje rijden van Amsterdam en Utrecht ligt deze leuke bed & breakfast vlak bij de gezellige plaats Lemmer in Friesland. Mooie sfeervolle kamers en een gezellige verblijfsruimte. Bijzonder is dat achter deze bed & breakfast 10 alpaca’s rondlopen. Met een score van 9,7 op Zoover is dit een goede keus om het zuiden van Friesland te ontdekken. De zorgzame en lieve eigenaren maken het compleet.

vijfde seizoen2

Website
Website

De Fryhof - Noord Holland

Een prachtige boerderij met 6 mooie, met zorg ingerichte kamers. Deze boerderij heeft ook een fantastische woonkeuken die door de gasten gebruikt kan worden. Ook voor groepen (zowel zakelijk als prive) is deze bed & breakfast een aanrader. Op aanvraag worden hier heerlijke maaltijden bereid. De bed & breakfast ligt in een beschermd natuurgebied.  Kijk ook eens op de  leuke en actieve Facebook pagina.

Fryhof

Website
Website

Hoeve Steenenis - Limburg

In het prachtige zuiden van Limburg gelegen boerderij met 2 kamers. Maastricht en Valkenburg zijn om de hoek. Het treinstation is slechts 10 minuten lopen. Er is een zitkamer met houtkachel. Over Hoeve Steenenis wordt regelmatig gepubliceerd bijvoorbeeld in de Seasons en Libelle.

Steenenis

Website
Website

Kamer 7 - Drenthe

Een bed & breakfast waarbij elk gastenverblijf een woon- en een slaapkamer heeft. Deze rietgedekte boerderij ligt net buiten Diever in Drenthe. Naast het ontbijt wordt er met plezier voor je gekookt. Regelmatig kun je aanschuiven voor een runderstoofpot, 3 gangen diner of een tapasmaaltijd.
Kamer 7 Diever

Website
Website

Ensanada - Zeeland

Is dit eigenlijk wel een bed & breakfast? Ze staan vermeld op b&b sites maar noemen zichzelf een 4 sterren resort. We zijn hier zelf (helaas) nog nooit geweest, maar een aantal van mijn volgers heeft mij hierover getipt. Het landgoed heeft diverse gebouwen en een oude molen. De kamers zijn ondergebracht in de graanopslag en in de oude koeienstal. Er is een verwarmd buitenzwembad, een mexicaanse buitenbar en een heerlijk overdekt terras. Ensanada ligt aan een kreek waar een roeiboot klaar ligt voor gebruik. De stad Brugge is een ‘must see’ en ligt op fietsafstand. En wat een prachtige foto’s op de website! Daar kunnen veel accommodaties nog een voorbeeld aan nemen.
Ensanada Zeeland

Website
Website

De Heihorst - Brabant

Gezellige Brabantse gastvrijheid in een mooie woonboerderij. En wat een mooie combinatie van oud en nieuw. Net buiten het dorp ligt deze bed & breakfast aan een fietsroutenetwerk. En soms heb je gewoon niet meer nodig dan een fantastische kamer, een goed ontbijt en een fijne verblijfsruimte. Wat ze doen doen ze in ieder geval erg goed!
Heihorst

Website
Website

Zathe de Spieker - Friesland

Hier krijg je gelijk het echte boerderij gevoel als je het erf oprijdt. Een prachtige kop-hals-romp boerderij in het Friese landschap. Op elke kamer ligt het boek Hoe God verdween uit Jorwerd van Geert Mak. Gezien de ligging is een dagtocht naar Ameland een optie. Op de website staat ook een leuke video over deze bed & breakfast. Ze houden ook een blog bij.

spieker itens

Website
Website

De Woeste Wieven - Twente

In een paar zinnen deze bed & breakfast omschrijven lukt haast niet. Gevestigd in een oude kloosterboerderij, kun je prima ontspannen en van de rust genieten. Maar het is ook een centrum voor kunst, natuur en muziek. Er worden regelmatig exposities, workshops en concerten gegeven. Ook op het gebied van teambuilding, coaching en persoonlijke ontwikkeling worden arrangementen aangeboden. Op hun website staat ook een link naar de uitzending bij Omroep Max waarbij deze bed & breakfast te zien is geweest.
Woeste Wieven

Website
Koffers- gratis verzending
””