De beste apps om je (vlieg)reis voor te bereiden

De beste apps en websites heb ik voor je op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk en eenvoudig de beste keuze maken voor je reis. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste stoel in het vliegtuig, het beste restaurant om met kinderen heen te gaan of de leukste activiteiten. Je kunt het allemaal in deze apps en op deze websites vinden. Mis je er eentje? Laat het mij weten, zodat ik deze lijst weer kan aanvullen.

Seatguru

Alle informatie over het toestel waar je mee vliegt, zoals wifi, ac power en de beste stoelen. Raadpleeg deze app altijd voordat je een stoel kiest. Ook beoordelingen van reizigers vind je hier over de beste plekken in het vliegtuig maar ook over de service van de luchtvaartmaatschappij.

Tripadvisor

De site waar je alle informatie kunt vinden over je vakantiebestemming. Hotels, bezienswaardigheden, attracties en activiteiten. Miljoenen beoordelingen van reizigers. Hier vind je net die ene leuke accommodatie of activiteit die je niet in de reisgidsen ziet staan.

Booking.com

Ooit in Nederland gestart en nu een autoriteit op het gebied van hotelreserveringen. Ook steeds vaker kun je bij Booking.com appartementen vinden. De site werkt gemakkelijk met een prima overzicht van kamertypes en boekingsvoorwaarden. Er staat duidelijk aangegeven of er een aanbetaling vereist is of dat je ter plaatse kunt betalen. Lees vooral de beoordelingen van andere mensen zodat je goed weet wat je te wachten staat.

Skyscanner

Skyscanner vergelijkt duizenden sites voor vliegtickets. Betaal nooit teveel en doorzoek de sites van luchtvaartmaatschappijen en ticketsites. Handig, je kunt een prijsalert instellen zodat je wordt geïnformeerd als de prijs van jouw favoriete route stijgt of daalt.

Airbnb

In meer dan 190 landen kun je nu Airbnb vinden. Leuke hotels, pensions, appartementen en kamers bij particulieren staan op deze site. Kijk wel even goed bij de reviews of er al veel gasten geweest zijn en wat hun bevindingen zijn. Door Airbnb ervaar je een bestemming als een local want je overnacht vaak net buiten de toeristencentra. Als je met een gezin reist kun je hier fantastische accommodaties vinden die geschikt zijn voor meerdere personen zonder een dure suite of dubbele kamers te moeten boeken zoals vaak in hotels nodig is.

Citymaps2Go

Plattegronden van steden en landen. Met de pro versie kun je de kaarten downloaden zodat je ze offline kunt gebruiken. Inclusief restaurants, bezienswaardigheden en winkels.

Zoover

Beoordelingen van meer dan 400.000 accommodaties vind je op Zoover. Niet alleen hotels en pensions, maar ook appartementen en campings. Weet wat je te wachten staat en lees de ervaringen van andere reizigers.

Digitourist

Plan je reis en kijk welke bezienswaardigheden er zijn op je bestemming. Handig je kunt zelf een lijstje samenstellen.

Manon Kuipers

Manon Kuipers

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *