Print Friendly, PDF & Email

Camping Sonneneck bij Koblenz is een erg goede camping. Wij stonden er op doorreis naar Zwitserland. Je kunt je hier prima een paar dagen vermaken. De camping ligt direct aan de Rijn en heeft een groot zwembad.

Hoe kom je bij Camping Sonneneck?

De camping ligt op korte afstand van de snelweg. Het is wel een bochtige steile weg om er te komen. Let goed op je navigatie en check de afrit die je moet nemen. Neem niet afrit 40, zoals onze navigatie ons aangaf. Je moet dan via een steile weg naar beneden. Dit is op zich niet een probleem, maar deze weg is vrij smal. Als je met een caravan rijdt (zoals wij) is dit niet echt aan te raden,  omdat tegenliggers bijna niet langs je kunnen. Beter is het om via het plaatsje Boppard te gaan.

De ligging van de camping

De camping ligt direct aan de Rijn. Volgens de eigenaren is deze camping de enige camping die direct aan het water ligt. De voorbij varende schepen is prachtig om te zien. De camping ligt 5 kilometer vanaf Boppard. Dit is een leuk stadje met gezellige straatjes, terrasjes en winkeltjes. Je kunt daar ook je dagelijkse boodschappen doen. Vanaf de camping loopt een fietspad (afgescheiden van de hoofdweg), als je fietsen mee hebt, kun je dus prima naar Boppard fietsen. Naar Koblenz is het ongeveer 15 kilometer. Langs de camping loopt ook een spoorlijn. Er rijden dag en nacht treinen. Wij vonden dit niet storend.

camping sonneneck vlakbij Koblenz

camping sonneneck bij Boppard

Boppard is een gezellige plaats

De sfeer van camping Sonneneck

Wij werden heel hartelijk ontvangen. Als passant mag je zelf een plekje uitkiezen op een van de velden. De mooie plekken langs de Rijn kun je van te voren reserveren, maar dan moet je minimaal een week reserveren. De camping is erg populair. In het hoogseizoen is het soms vol. Maar meestal proberen ze wel een plaatsje voor je te vinden. Je kunt eventueel onderweg even met ze bellen om te vragen of er nog voldoende plekken zijn. Er zijn veel vaste standplaatsen. Die staan op vaste plekken maar ook op de veldjes. Veelal tourcaravans met complete tuintjes eromheen. De sfeer is gemoedelijk en netjes. Ook veel kampeerders op de fiets doen deze camping aan. De camping is bijna 2 kilometer lang. Het kan dus zijn dat je ver van de receptie, de toiletten en de kampwinkel staat. Een (vouw)fiets is dan geen overbodige luxe.

camping sonneneck

De camping heeft een gemoedelijke en vriendelijke sfeer

Faciliteiten camping

Camping Sonneneck heeft een groot zwembad met fijne goede ligstoelen eromheen. Ook is er een peuterbadje. Daarnaast is er een speeltuin en minigolf. Bij de receptie liggen veel brochures met activiteiten die je kunt ondernemen in de omgeving. Er is een restaurant met groot terras met uitzicht op de Rijn. Voor de kleine boodschappen (brood, dranken, zuivel) is er een kleine winkel. Maar je kunt er niet veel krijgen, voor de dagelijkse boodschappen ben je aangewezen op Boppard.

De wifi op de camping is gratis. Het kan door de drukte komen, maar in de drie dagen dat wij er waren is het ons geen enkele keer gelukt om verbinding te krijgen. Ook niet bij de receptie.

zwembad sonneneck

Het ruime zwembad

restaurant camping sonneneck

Het restaurant van camping Sonneneck

speeltuin camping sonneneck

De speeltuin van camping Sonneneck

Het sanitair van camping Sonneneck

Er zijn twee sanitair gebouwen, die redelijk verouderd zijn. Het sanitair wordt regelmatig schoongemaakt. Maar wij vonden het er niet fris ruiken. De camping was tijdens ons verblijf heel erg vol, dus dan is er bijna niet tegen aan schoon te maken.

Meer informatie

  • Reserveren kan via de website. Maar reserveren kan alleen als je minimaal 7 dagen boekt. Er is meestal wel plek. Voor iedereen wordt wel een plekje gemaakt. De eigenaren zijn relaxt en doen niet moeilijk.
  • Meer reviews kun je lezen op Zoover.
  • Wil je niet kamperen, maar liever in een hotel? Lees dan mijn blog met tips voor doorreis hotels in Duitsland.
  • Prachtig aan de Rijn met leuk stadje op fietsafstand
  • Ruim zwembad met fijne ligstoelen
  • Perfect als tussenstop in Duitsland

Ons verblijf op deze camping is op geen enkele wijze gesponsord door de eigenaren. Wij hebben onze plek zelf geboekt en betaald.  Zoals je gewend bent, geef ik altijd mijn eerlijke mening.

Reizen algemeen
Reisartikelen.nl