Print Friendly, PDF & Email

Ik ben dol op kamperen! Maar ik houd ook van een beetje luxe. Campings met privé sanitair vind ik geweldig. Je hebt toch het kampeergevoel omdat je in je eigen tent of caravan slaapt, maar hebt de luxe van een eigen douche en toilet. Ook met kleine kinderen is dit ideaal, ik werd nooit heel blij als ik ‘s nachts met een kind over de camping moest, voor een onverwacht toiletbezoek.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Soms zijn er campings met een eigen ‘badkamer’ op je eigen plek. Maar soms ook heb je een eigen badkamer in een groot toiletgebouw. Je moet wel vroeg boeken, zeker in vakantieperiodes, campings met privé sanitair zijn erg populair.

Campings met privé sanitair in Nederland

In Friesland tussen de bossen en vlakbij het IJsselmeer vind je in Oudemirdum, Camping De Bosrand. Dit is een rustige, verzorgde camping. Deze camping is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of voor 55 plussers. Voor oudere kinderen is het hier misschien wat saai.

Camping Diever ligt in het bekende Diever in Drenthe. Dit is een fijne camping midden in de bossen. Er is een leuk activiteitenprogramma voor kinderen.

In Noord Holland, grenzend aan de duinen van Sint Maartenszee ligt Camping Strand49. Bij deze camping heeft elke kampeerplek privé sanitair!

dingen voor kamperen

Campings met privé sanitair in Frankrijk

In het zuiden van de Ardeche vind je Camping Les Coudoulets. Dit is bij far de beste camping waar wij ooit zijn geweest. Het privé sanitair bevindt zich op je eigen terrein en bestaat uit een mega grote badkamer.

In Argelès-sur-mer vind je Camping Le Dauphin. Een complete gezinscamping dichtbij zee.

Camping l’Atlantique vind je in Bretagne. Naast privé sanitair is er ook een koelkast aanwezig op je staanplaats. Dit is een leuke familiecamping aan het strand.

Aan de Côte-D’Azur vind je 5 sterren camping Domaine de La Bergerie. Een hele grote camping met veel vertier. De premium plekken hebben een sanitairblok en ook een kleine kitchenette en op de staanplaats staat ook een houten tafel met 2 banken.

le col vert

Campings met privé sanitair in Duitsland

Ferienpark Teutoburgerwald is een rustige complete camping met verhuuraccommodaties, maar ook grote staanplaatsen (125m2) met privé sanitair.

Ook een aanrader is Ferienparadies Kleinenzhof. Op deze camping kun je privé badkamers huren.

Campings met privé sanitair in Italië

In Toscane op 800 meter van de kust vind je Camping Marina di Bibbona,

Camping Spiaggia d’Oro is een grote drukke familiecamping aan het Gardameer. In het sanitairgebouw zijn privé badkamers te boeken.

Aan de Adriatische kust vind je Camping Tahiti. De ‘gold’ kampeerplekken hebben privé sanitair, televisie aansluiting en een aantal keren toegang tot de wellness.

camping les coudoulets