Print Friendly, PDF & Email

Wanneer is een camping goed en leuk? Dit hangt af van veel factoren. Voor de een is een camping leuk als deze kleinschalig is, een ander vindt dit misschien saai. Wij hebben de laatste jaren veel gekampeerd in Frankrijk. Maar ook bij ons verandert de keuze van campings met het groter worden van de kinderen. Een aantal jaren geleden gingen we vooral naar kleine familiecampings waar de kinderen heerlijk om het veldje bij je tent scharrelen, nu willen onze kinderen vooral (Nederlandse) leeftijdsgenoten om zich heen en zijn niet meer tevreden met alleen een peuterbadje. Voordat je een camping kiest, lees dan de beoordelingen op Zoover. Dit geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten. In dit overzicht een aantal kleinere campings in Frankrijk met een hoge beoordeling op Zoover. Dit zijn campings met minimaal 50 beoordelingen en een gemiddeld cijfer van een 9 of hoger. Wacht niet te lang met reserveren, want deze campings zijn snel vol.

Website

La Chauvotte - Bourgogne (Zoover: 9,7)

Camping La Chauvotte

De Nederlandse Hans en Anja hebben hier een mooie, goed verzorgde camping van gemaakt. De camping heeft 8 ruime parkeerplekken en 2 verzorgde gîtes op het terrein. Er is een mooi zwembad met een gezellig terras. De camping heeft ook een bistro, waar enkele dagen per week gegeten kan worden.

Website
Website

Camping Bellevue - Aquitaine (Zoover: 9,8)

lavender-894919_1920

Leuke kleinschalige camping voor wie van rust houdt. De broodjes worden elke dag bij je op je plek bezorgd. Een klein zwembad en genoeg speelruimte voor (jonge) kinderen. De betrokken eigenaren (Simon en Call) doen er alles aan om je verblijf aangenaam te maken. Je kunt er ook prima eten, maar daarover staat niets vermeld op hun website.

Website
Website

Domaine La Terrasse - Auvergne (Zoover: 9,6)

BR_DomaineLaTerrasse2014_26Een echte aanrader deze kleinschalige Nederlandse camping in de Auvergne. Er zijn diverse staanplaatsen op de boerencamping, maar er worden ook 4 safaritenten, 2 gites en 2 pipowagens verhuurd. Je kunt elke dag gebruik maken van het ontbijt en op meerdere avonden is er een table d’hôtes. Deze camping kent veel gasten die jaarlijks terugkeren.
Website
Website

La Douce France- Gers (Zoover: 9,6)

la douce france

Prachtige safaritenten met eigen sanitair. Op het terrein zijn ook twee meren om te vissen of te varen. Er is een prima zwembad en een terras waar men gezellig kan aanschuiven. Elke dag kun je bij hen ontbijten, maar je kunt ook een ontbijtmand afhalen om lekker op je eigen terras te nuttigen. Elke avond is er een table d’hotes.

Website