Een fietstocht door Bangkok, dat moet je doen!

De leukste manier om een stad te verkennen is op de fiets. In steeds meer steden vind je georganiseerde fietstours. En dat is ook niet vreemd. Je kunt wat grotere afstanden afleggen dan te voet. Een lokale gids geeft je de beste informatie en je ervaart een stad veel meer op de fiets dan dat je in een bus of taxi zit. Tijdens ons verblijf in Bangkok hebben we de Bangkok Fietstocht by Night gedaan. Deze hebben we van te voren geboekt via Baja Bikes.

Eerst iets over Baja Bikes

Baja Bikes is in 2005 opgericht door twee Nederlanders die fietstours organiseerden in Barcelona. Inmiddels is Baja Bikes in meer dan 100 steden actief. In veel steden kunnen de fietstochten met Nederlandse gidsen gemaakt worden. Bij het reserveren wordt duidelijk aangeven in welke taal de fietstour is. In Bangkok wordt de tour alleen in het Engels aangeboden. Voor ons is dit geen enkel probleem. Er wordt met locale ondernemers gewerkt, soms dus niet onder de naam Baja Bikes. In Bangkok wordt samengewerkt met Co van Kessel. Als het om fietstochten in Bangkok gaat is dit de allerbekendste, zeker onder Nederlanders.

Het reserveren van een fietstocht bij Baja Bikes

Vooraf reserveren is verplicht. Maar dan weet je ook zeker dat je een plekje hebt. De website van Baja Bikes werkt makkelijk en is prettig overzichtelijk. In Bangkok worden twee tours aangeboden. Een drie uur durende tour die overdag is en vertrekt om 08:00 uur en 14:00 uur. En een avondtour, ook van drie uur die om 18.00 uur vertrekt. Er is een duidelijke omschrijving van de tours. Uiteraard is in Bangkok een veilige route uitgestippeld. Alle tours kosten 950 Bath per persoon (ca. 25 euro). Kinderen tot 16 jaar ontvangen korting, voor hen is de tour 700 Bath (prijzen 2018).

Je reserveert van te voren maar hoeft dan nog niet te betalen. Betalen doe je pas bij vertrek van de fietstour. Dit kan contant in het kantoor van Co van Kessel.

De Bangkok fietstocht by Night van Baja Bikes uitgevoerd door Co van Kessel

Deze fietstocht vertrekt om 18.00 uur. Zorg dat je in ieder geval 15 minuten voor vertrek aanwezig bent. Het kantoor en vertrekpunt vind je naast de shoppingmall Rivercity. Je kunt hier naar toe met een taxi, maar ook met de riviertaxi. De toeristen hop on hof of boot stopt bij Rivercity.

De fietsen die gebruikt worden zijn prima fietsen in een opvallende knalgele kleur. De fietsen zijn in uitstekende staat en voorzien van een fietsmandje en verlichting. Voor kinderen zijn er kinderfietsen. De avondtour duurt ca. 3 uur en voert je langs veel leuke en interessante plekken. Zo steek je de rivier over om aan de andere kant van Bangkok te fietsen. De tocht gaat ook langs diverse paleizen en tempels. De Engelstalige gids stopt regelmatig om uitleg te geven. In Chinatown was een wat langere stop en werden er heerlijke hapjes voor ons bereid. De tocht is ca. 14 kilometer, dus voor iedereen prima te doen.

Een voordeel van fietsen in de avond is dat het dan wat koeler is. Daarnaast zijn we ook bij een tempel geweest waar we de enige bezoekers waren. Een aantal mensen uit onze tour waren daar overdag geweest en toen kon je over de hoofden lopen, zo druk.

Practische informatie

  • Tijdens de fietstocht ontvang je een flesje water en wat snacks tijdens de stop. Het is erg heet in Bangkok, dus neem zelf ook wat te drinken mee.
  • Het regent vaak (en hard) in Bangkok. Een tour wordt nooit vanwege de regen afgelast. De gidsen weten prima plekken om even te schuilen. Meestal duurt een bui niet meer dan 30 minuten. Bij lichte regen worden regenponcho’s uitgedeeld.
  • Tijdens de tour worden een paar tempels aangedaan. Je moet dus rekening houden met je kleding. Neem voor de zekerheid (vrouw) een doek mee om je schouders te bedekken. Blote schouders en te korte broeken worden niet op prijs gesteld bij het bezoeken van een tempel. De gids heeft ook een paar sarongs bij zich.
  • Voor kinderen zijn er kinderfietsen. Kleine kinderen kunnen ook mee achterop in een kinderzitje.

Misschien ook leuk om te lezen:

Manon Kuipers

Manon Kuipers

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *