Erawan watervallen in Kanchanaburi, alles wat je moet weten voor een bezoek

De watervallen in Erawan National Park, een must see tijdens je bezoek aan Kanchanaburi

Ongeveer 65 kilometer vanaf Kanchanaburi vind je de Erawan waterfalls in het Erawan National Park. Je kunt je hier prima een dag vermaken. De route gaat vanaf de ingang via 7 niveaus/levels naar de top. Het begin is vrij gemakkelijk, maar hoe hoger je komt hoe meer het een echte hike wordt. Bij elk level kun je een waterval bewonderen en zwemmen. Vergeet dus niet om zwemkleding onder je sportkleding aan te trekken.

Hoe kom je bij Erawan watervallen?

Er zijn verschillende manieren om de Erawan watervallen te bereiken. Vanaf Kanchanaburi gaat er regelmatig een bus. Die rijdt tot de ingang van het park. Je kunt ook met een tour mee. Overal in Kanchanaburi vind je bureautjes waar je dit kunt regelen. Of je kunt zoals wij gedaan hebben, een auto met chauffeur regelen via je accommodatie. De chauffeur met auto is dan de hele dag tot je beschikking. Het is een national park, dus bij de ingang betaal je entreegeld. In ons geval 300 Baht per persoon voor volwassenen en 200 Baht voor kinderen.

Hoe lang is de hike naar de top?

Als je helemaal naar de top wilt dan is dit ongeveer 2 kilometer lopen. Je loopt via 7 levels. De eerste paar levels zijn wat gemakkelijker en loop je via een geasfalteerd pad. Hoe hoger je komt hoe moeilijker het wordt. Bij elk level is een rustpunt waar je mooie foto’s kunt maken en ook kunt zwemmen. Ook zijn er rotsen waar je vanaf kunt glijden het water in (als je durft). Tijdens ons bezoek regende het behoorlijk en was de weg omhoog erg glibberig en modderig. Dan moet je goed opletten, vooral tijdens het laatste deel van de hike.

Wat moet je meenemen voor een hike naar de top van de Erawan watervallen?

Doe stevige (sport)schoenen aan. Het is een stevige klim die vooral op het eind over rotsen en boomstronken gaat. Neem eventueel slippers mee in een rugzakje voor als je gezwommen hebt.

Het fijnste is om sneldrogende sportkleding aan te trekken. Wij hebben shirts gekocht bij Decathlon, voor 2,99 heb je een lekker luchtig en sneldrogend sportshirt. Dit neem ook bijna geen ruimte in in je koffer. De microvezel handdoeken van Decathlon zijn ook fijn om mee te nemen voor een bezoek aan deze watervallen.

Neem eventueel zwemkleding mee. Dit hoeft niet persé. Wij zijn in onze sportkleding in het water gesprongen. Je wordt erg warm van deze hike dus lekker afkoelen in het water is heerlijk. Je sportkleding droogt snel.

Neem wat flesjes water en snacks mee. Onderweg is niets te krijgen.

Doe alles in een rugzak. Het is fijn als je tijdens de hike de beide handen vrij hebt.

Zijn de Erawan watervallen geschikt voor kleine kinderen?

Tot en met level 2 is het geschikt voor kleine kinderen. Je kunt dit level bereiken over een goed en breed pad. Na level 2 wordt het steeds steiler en moeilijker. Ik vind dit niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Kinderen moeten stevig in hun schoenen staan. Het is glibberig, stijl en soms erg druk.

Nog wat tips

Neem water en snacks mee onderweg kun je niets kopen, bij de entree van het park zijn eettentjes en winkeltjes waar je wat kunt kopen.

Respecteer dat je in een national park bent en draag zwemkleding tijdens het zwemmen. Voor de hike is het beter om sportkleding aan te trekken. Ga niet in je bikini, met een handdoek om je nek en op slippers (serieus, we zijn diverse mensen zo tegengekomen) de berg op. Dit bord (foto hieronder) staat er niet voor niets.

Het kan behoorlijk regenen. Eventueel kun je wat poncho’s meenemen. Dit gaat wel zweten, want de klim is best een stevige wandeling, wij hebben ons gewoon nat laten regenen.

Probeer zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan. Dan is het nog niet zo heet en niet zo druk. Na 11 uur komen er bussen vol met mensen aan. Wij waren er op een zondag. Het was niet normaal zo druk, op sommige punten moesten we langs elkaar heen schuifelen. Plan je bezoek dus het liefst door de week en niet in het weekend.

Misschien ook leuk om te lezen:

Manon Kuipers

Manon Kuipers

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *