Print Friendly, PDF & Email

Waarom is deze excursie zo leuk?

 • Erg leuk programma; combinatie van excursie met een fietstocht
 • Volledig verzorgd met een fantastische lunch in prachtig restaurant
 • Je fietst voornamelijk de heuvel af, je hoeft dus geen goede conditie te hebben
 • Kleine groepen, maximaal 8 personen

We hebben deze fietstocht gereserveerd bij Green Bike Cycling Tour en dan de Best Bali Cycling Tour van 7 uur. Vroeg in de morgen word je opgehaald bij onze accommodatie in Sanur. De transfer is bij de prijs inbegrepen. Daarna rijd je richting Ubud, een rit van die rit ongeveer 1,5 uur. Onze groep bestond uit 7 personen. In Ubud was de eerste stop en sloot ook onze gids Kadek bij ons aan. Dit was een prachtige plek. Een restaurant met uitzicht op de rijstvelden. Ons eerste fotomoment. Er zullen er nog vele volgen.

fietsen door de rijstvelden op Bali

Stop 2: Mount Batur (de Batur vulkaan)

Na de stop bij de rijstvelden zijn we doorgereden richting het Noorden. We zijn gestopt bij een uitzichtpunt waarvandaan je een fantastisch uitzicht hebt op Mount Batur. Deze vulkaan is een nog actieve vulkaan, de laatste uitbarsting was in het jaar 2ooo. Op deze plek hebben we natuurlijk weer de nodige foto’s gemaakt. Naast de vulkaan ligt een groot meer, Lake Batur.

mount batur, fietstocht door de rijstvelden van Bali
lake batur fietstocht rijstvelden bali

Stop 3: koffieplantage

Na de stop bij Mount Batur zijn we verder gereden naar een koffieplantage.  Op Bali wordt veel koffie geproduceerd en erg bekend is de koffie Kopi Luwak, ook wel poop coffee genoemd. Dit is de duurste koffie ter wereld. Een katachtig dier (civet kat) eet de koffiebonen op en van zijn uitwerpselen wordt dan koffie gemaakt. Bij deze koffieplantage krijg je uitleg over de soorten koffie en hoe deze bonen groeien. Bij deze koffieplantage zat ook een leuk restaurantje. Hier werden we getrakteerd op pannenkoekjes, een smoothie en een koffieproeverij.

koffieplantage bali

Dan is het tijd om te fietsen

Dan is het nu echt tijd om te gaan fietsen. De fietsen zijn mountainbikes en in goede staat. Het dragen van een helm is verplicht. Er rijden twee gidsen mee, onze eigen gids gaat voorop en een andere gids rijdt als laatste om toe te zien dat iedereen goed volgt.

De totale fietstocht is ongeveer 2,5 uur en voornamelijk downhill, dus naar beneden. Maak je niet druk, geen steile hellingen, gewoon een licht dalend pad. Je fiets voornamelijk over asfalt maar er zitten soms wel flinke gaten in de weg. Dat hoort bij Bali. Dit houdt de gids goed in de gaten en hij geeft een seintje als je op moet letten. Soms fiets je zelfs een klein stukje offroad. Dit is meestal niet meer dan een paar honderd meter en ook goed te doen. Het eerste deel van de tocht gaat door de ‘jungle’, een goed pad door dichte begroeing.  In onze route zat een klein stukje echt op een wat ruiger pad. Hier kon de groep opgesplitst worden. De ene gids ging langs het offroad pad, de andere gids nam de ‘normale’ weg. Het leuke van deze route is dat deze niet langs de normale toeristische route gaat, maar juist ook op andere plekken komt.

We hebben een stop gemaakt bij een Indonesische familie. Er werd daar uitleg gegeven over hoe ze wonen en welke tradities ze hebben. Ook werd getoond hoe de mooie kleine offertjes gemaakt worden. Deze familie wordt gesteund door de organisatie. Er wordt op geen enkele wijze geld gevraagd aan de bezoekers. De man maakt houten beeldjes en deze kun je kopen, maar dit werd op geen enkele wijze opgedrongen.

De fietstocht gaat door prachtige kleine dorpjes, waar alle kleine kinderen enthousiast naar je zwaaien en hallo hallo roepen. Het laatste deel van de fietstocht gaat prachtig door de rijstvelden. We zijn daar bijna geen andere bezoekers tegengekomen. Ze weten dus echt de leuke routes te vinden. Onze gids heeft een leuk filmpje gemaakt met onze selfie sticks, wij durfden zelf niet met een selfiestick te fietsen.

fietsen door de rijstvelden

Afsluitende lunch

Aan het eind van de fietstocht leveren we de fietsen weer in. We worden weer met het busje en onze gids vervoerd naar een prachtig restaurant. Hier staat dan een Indonesiche maaltijd in buffetvorm klaar. Dit restaurant is een plaatje, sfeervol met uitzicht op de rijstvelden en een hip loungeterras. Het eten smaakt heerlijk en er is voldoende keus. Wil je een biertje bestellen, dan moet je deze nog even apart afrekenen.

fietstocht bali rijstvelden

Enkele praktische zaken

 • De tour is volledig verzorgd, je hoeft dus geen water of eten mee te nemen. Een klein flesje water voor het eerste deel van de excursie is misschien wel fijn.
 • Het is verstandig om gemakkelijke kleding aan te trekken en sportschoenen. Slippers zijn niet handig en je leuke hakjes kun je ook beter thuis laten.
 • Bij regen zorgen zij voor regenponcho’s.
 • Neem ook wat zonnebrand mee.
 • Deze tocht kost 500.000 Rp per persoon (vanaf 12 jaar)
 • De tocht is ook geschikt voor kinderen. Er zijn fietsen met kinderzitjes
 • Let op er is een organisatie met een vergelijkbare naam, daar hebben wij geen ervaring mee. Wil je de tour reserveren die ik hier beschrijf,  klik dan op deze link.

Misschien ook leuk om te lezen

 • 6429
 • 5-daagse fietstour op Bali
 • 5-daagse fietstour Bali

5-daagse fietstour op Bali | toffe combinatie met je strandvakantie

Ontdek Bali eens op een andere manier en combineer je strandvakantie met deze leuke fietstour. Op de fiets zie je veel meer dan in een auto, want je fietst door het prachtige landschap en

 • 5643

10 redenen waarom Sanur op Bali zo leuk is

Sanur is één van mijn favoriete plaatsen op Bali en niet alleen omdat mijn zus daar woont :). Toen onze kinderen de peuterleeftijd hadden vonden we het al leuk. Maar nu ze tiener zijn,

 • 4838

Luxe én kindvriendelijke hotels op Bali

Bali is een heerlijke bestemming om met kinderen heen te gaan. De lokale bevolking ontvangt jou en je kinderen met open armen. De kwaliteit van luxere hotels in Azië is heel erg goed. Vaak

 • 4870
 • kayumanis

De verschillende plaatsen op Bali – welke moet je kiezen?

Bali is een zeer populaire vakantiebestemming. Ik kom er veel en graag. Er zijn mensen die een rondreis maken en verschillende plaatsen aandoen, maar ook mensen die graag een pakketreis boeken en op één

 • 4536

Met tieners naar Bali? Sanur is de perfecte plek.

Sanur is één van mijn favoriete plaatsen op Bali en niet alleen omdat mijn zus daar woont :). Toen onze kinderen de peuterleeftijd hadden vonden we het al leuk. Maar nu ze tiener zijn,

 • 4507
 • fietsen door de rijstvelden

Fietsen door de rijstvelden op Bali– leuke excursie voor het hele gezin

Waarom is deze excursie zo leuk? Erg leuk programma; combinatie van excursie met een fietstocht Volledig verzorgd met een fantastische lunch in prachtig restaurant Je fietst voornamelijk de heuvel af, je hoeft dus geen