Print Friendly, PDF & Email

Wij zijn dol op kamperen. Maar wij kamperen wel graag een beetje luxe. Of het nu met een caravan achter onze auto is of dat we een lodge op een camping boeken, wij zorgen dat het gezellig en comfortabel hebben. Deze dingen zijn handig om mee te nemen op je kampeervakantie. Zo maak je kamperen nog leuker!

caravan camping col de vert

De luxe lodge die wij gehuurd hebben op camping Col de Vert in Frankrijk.

Foto: Col de Vert

Kampeerlamp

Lamp om bij te lezen

Voor als je ‘s avonds op je terras nog wat wilt lezen. Bij kaarslicht kan dat niet. En je wilt niet onder de ongezellige buitenlamp van je caravan zitten. Deze lamp heeft 3 verlichtingsstanden en kan zowel staan als opgehangen worden. En wat ook handig is de deksel gebruik je als kap zodat je indirect licht hebt. De lamp wordt met 4 batterijen geleverd en kost slechts € 9,99 bij Decathlon.

hor gaas camping

Hor met klittenband

De meeste accommodaties op campings zijn niet voorzien van horren. Niets is zo vervelend als muggen s’ nachts in je slaapkamer en dat je onder de muggenbulten wakker wordt. Dit horgaas knip je op maat en bevestig je met klittenband (meegeleverd). Je kunt het eenvoudig verwijderen zonder achterlating van lijmresten. Je kunt ze kopen bij Bol.com.

packing cubes

Packing cubes

Wij gebruiken ze al jaren, voor al onze reizen en korte trips. Met deze handige packing cubes (koffer organizers) houdt je je bagage altijd georganiseerd. Ondergoed, sokken, zwemkleding kun je bij elkaar houden. Ook als je een kast met meerdere mensen moet delen (dit is altijd het geval op een camping) dan geef je elk gezinslid een eigen kleur. Wij kunnen niet meer zonder. Je kunt ze bestellen ze in mijn eigen webshop.

skottel braai

Skottelbraai

Voor onze eerste kampeervakantie hebben we een skottelbraai geleend. Wat hebben we daar een plezier van gehad. We gingen naar een camping waar houtskool barbecue niet is toegestaan. Wij zijn van die types die graag zelf koken op vakantie, maar we hebben geen zin om in een hete tent of caravan achter een fornuis te staan. Even naar de markt, wat verse producten halen en op de Skottelbraai. Je kunt er op wokken, grillen en bakken. Dus een pizza, tosti of omelet kan ook. Nu gaat er altijd een Skottelbraai mee op vakantie

dunne handdoek

Microvezel badlakens

Deze handdoeken en badlakens zijn heel dun en nemen daardoor erg weinig ruimte in. Een ander groot voordeel is dat ze heel snel droog zijn. Wij kopen ze altijd bij  Decathlon. Ze al te koop vanaf € 5,99 per stuk.

wonderboom speaker

Muziek speaker

Een muziekje erbij maakt het altijd gezellig. Ook voor bij de straatborrel op de camping. Deze speaker van Wonderboom (Wonderboom 2) hebben wij aangeschaft vanwege het geweldige geluid. Deze speaker is waterdicht en blijft drijven als hij per ongeluk in het water valt. Hij is er in vier leuke kleuren. Op de camping moet je wel een beetje rekening houden met je buren :), dus zet hem niet te hard.

Meer inspiratie?

  • Al mijn blogs over kamperen bij elkaar

  • Heel veel informatie en tips vind je op het blog I love kamperen van collega blogger Karin.

Reizen algemeen