Print Friendly, PDF & Email

Het Zwarte Woud is een geliefde vakantiebestemming  in Duitsland. Ik ken dit gebied eigenlijk alleen van de Schwarzwälder Kirschtorte en de stad Karlsruhe waar we langs rijden op weg naar Zwitserland of Oostenrijk.  We nemen nooit de tijd om hier eens wat langer te verblijven. Het is dus de hoogste tijd om het Zwarte Woud eens nader te bekijken.

De leuke dorpjes en het landschap van het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud vind je veel leuke, sfeervolle plaatsen. De bouwstijl is authentiek en historisch. Zoals we weten kun je in Duitsland prima eten en drinken voor een uitstekende prijs. Ook in het Zwarte Woud is de prijs – kwaliteit verhouding in de restaurants goed. Het landschap is heuvelachtig en heeft bossen en meren, waardoor er veel outdooractiviteiten ondernomen kunnen worden zoals wandelen en mountainbiken. Het Zwarte Woud is met name geschikt voor de meer actievere gezinnen. Op de website van de ANWB vind je een overzicht met nuttige tips.

De activiteiten voor gezinnen met kinderen

Het Zwarte Woud is vooral geschikt voor de actievere gezinnen. Als je het blog van Kidseropuit leest, begrijp je waarom. Saskia en Lineke zijn los van elkaar met hun gezin in dit gebied geweest en hebben de activiteiten en bezienswaardigheden uitgebreid omschreven. Zoals een boomkroonpad, een rodelbaan, een citytrip naar Karlsruhe en het wolven- en berenpark.

Het Europapark

Het Europapark is het grootste attractiepark van Duitsland. Het is een groot park met meer dan 100 attracties waaronder 11 achtbanen en er zijn maar liefst 45 (!) restaurants. Er zijn verschillende accommodaties om te overnachten, maar je kunt ook met je eigen kampeermiddel op de camping staan. Onderbreek je reis naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Italië met een tussenstop bij het Europapark. Blogger Lineke is hier geweest en schreef er een leuk blog over.

De accommodaties

In het Zwarte Woud zijn accommodaties in alle prijsklassen. Van luxe hotels, pensions, vakantiewoningen tot campings. Via deze link van Booking.com krijg je een overzicht van meer dan 2500 accommodaties. Ook via Airbnb kun je veel leuke accommodaties vinden waaronder luxe lofts in steden en blokhutten in de bossen.