Print Friendly, PDF & Email

Nederlanders gaan graag op vakantie naar Italië. De populairste bestemming is het Gardameer, en niet zonder reden. Het meer is omgeven door prachtige natuur en je vindt er vele prachtige plaatsen die zo uit een romantische film lijken te komen. In de maanden juli en augustus kan het er erg druk zijn. Dan zijn de campings, vakantieparken en wegen overvol. Hierdoor wordt het er niet leuker op. Wil je een top vakantie, plan deze dan buiten het hoogseizoen om. Wil je toch in de zomervakantie naar het Gardameer? Met deze tips kan een vakantie aan het Gardameer toch leuk zijn, ook in het hoogseizoen.

Ga op zoek naar een leuke rustige baai

Langs het meer zijn talloze baaien en mooie stranden. Koop een gedetailleerde kaart, vul een picknickmand en trek erop uit. Aan het Gardameer zijn geen zandstranden, maar stranden van kiezelstenen. Neem dus waterschoenen mee. Veel vakantieparken en campings hebben een eigen privé strand, daar kun je niet zomaar gebruik van maken. Maar je kunt toch nog zat leuke onontdekte plekjes vinden.

Huur een bootje

Op diverse plaatsen kun je een boot huren. Het water is rustig en kent nauwelijks golfslag. Via Tripadvisor kun je diverse bedrijven vinden die bootjes verhuren. Niets is zo leuk om ergens aan te leggen en door een stadje te slenteren.

Gardameer

Trek erop uit en ga het binnenland in

Rij het binnenland in en geniet van de prachtige natuur en de dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Bijvoorbeeld Borghetto sul Mincio of Solverino. Hier vind je minder toeristen en kun je ook genieten van de Italiaanse keuken in een restaurantje. Ook de steden Brescia en Verona zijn zeker de moeite waard.

Actief bezig zijn in het Jungle Adventure Park

Voel je even Tarzan of Robin Hood in dit leuke Adventure Park. Er zijn verschillende routes, geschikt voor verschillende niveaus. Voor de allerkleinsten (3 tot 6 jaar) is er ook een speciaal parcours. De hele familie heeft hier dus plezier.

Zoek een leuke accommodatie of camping

Voor elke smaak budget is er een accommodatie te vinden. Je kunt kiezen om wat rustiger te zitten in een dorpje een paar kilometer van het Gardameer af, of je zoekt de drukte wat meer op. Vakantiewoningen zijn er in overvloed. Een tip: check altijd de beoordelingen op Zoover. Zo krijg je een beeld van de accommodatie en kun je inschatten of dit bij je past. Houd je van kamperen en zoek je een leuke camping bij het Gardameer? Er is keuze genoeg. Er zijn campings die direct aan het meer liggen, met soms zelfs een privé strand. Een populaire camping onder Nederlanders is Camping Bella Italia. Deze camping ligt direct aan het meer en op loopafstand van het gezellige plaatsje Peschiera del Garda.

Camping Bella Italia

Camping Bella Italia ligt direct aan het Gardameer en op loopafstand van een leuk stadje

Nog meer tips voor een leuke vakantie aan het Gardameer

  • Op de website van Tripadvisor vind je duizenden beoordelingen. Van hotels, restaurants, excursies en bezienswaardigheden bij het Gardameer.

  • De ANWB heeft ook veel tips over wat voor activiteiten je kunt doen aan het Gardameer.

  • Op de website van de lokale VVV van het Gardameer vind je heel veel informatie, zoals een agenda van evenementen die plaatsvinden.

Misschien ook leuk om te lezen:

Hotels in Duitsland voor tussenstop (langs de snelweg)

april 27th, 2019|0 Comments

*** Update, weer een paar nieuwe hotels toegevoegd *** Wil je de lange reis naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië onderbreken? Neem dan een tussenstop en boek een hotel in Duitsland langs de snelweg. Je

Camping Sonneneck, goede camping met zwembad, bij Koblenz

augustus 8th, 2017|0 Comments

Camping Sonneneck bij Koblenz is een erg goede camping. Wij stonden er op doorreis naar Zwitserland. Je kunt je hier prima een paar dagen vermaken. De camping ligt direct aan de Rijn en heeft

Het Zwarte Woud, een leuke bestemming voor gezinnen

maart 17th, 2017|0 Comments

Het Zwarte Woud is een geliefde vakantiebestemming  in Duitsland. Ik ken dit gebied eigenlijk alleen van de Schwarzwälder Kirschtorte en de stad Karlsruhe waar we langs rijden op weg naar Zwitserland of Oostenrijk.  We nemen nooit