Print Friendly, PDF & Email

*** Update, weer een paar nieuwe hotels toegevoegd ***

Wil je de lange reis naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië onderbreken? Neem dan een tussenstop en boek een hotel in Duitsland langs de snelweg. Je vakantie begint dan al in gezellig hotel of gasthof. Een bijkomend voordeel is dat je de volgende dag wat vroeger op je vakantiebestemming bent. Ik heb wat tips voor een hotel in Duitsland langs de snelweg op een rijtje gezet. Ook van hotels met familiekamers of waar kinderen gratis verblijven.

Zimmer Frei

Zimmer frei

Nederlandstalige website met leuke pensions en kleine hotels in Duitsland. Makkelijk te zoeken via snelwegnummer of regio. Ideaal als je op zoek bent naar een persoonlijke en kleinschalige accommodatie.

Zimmer Frei
Links + Rechts der Autobahn

links und rechts autobahn

Groot aanbod van hotels en pensions langs de snelweg. Makkelijk te zoeken. Deels Nederlandstalig. Er verschijnt elk jaar een gids met 420 pagina’s hotels in 24 landen.  De gids kost maar 9,95.

Links + Rechts der Autobahn
Badischer Landgasthof Hirsch - Baden Baden

Hotel Duitsland langs de snelweg

Een van onze favorieten. Net onder Baden Baden in het kleine dorpje Hugelsheim, een paar kilometer van de A5. Mooie kamers en een prima restaurant. En er is een binnenzwembad!

Badischer Landgasthof Hirsch - Baden Baden
NH Hotel Niederrad - Frankfurt

NH Niederrad Frankfurt

Bij het vliegveld van Frankfurt, 2 kilometer vanaf de snelweg. Nieuwe, moderne kamers met airconditioning. Een heel erg goed en uitgebreid ontbijtbuffet. In de weekeinden zijn er vaak aanbiedingen. Parkeren kan in de parkeergarage (16 euro). Het is een zakelijk hotel maar daar houden wij wel van.

NH Hotel Niederrad - Frankfurt
Kohlers Hotel Engel - bij Baden Baden

Kohlers Hotel Engel Buhl

Slechts 1 km van de A5. Dit is een heerlijk hotel met zeer sfeervol restaurant (stube) en gezellige bar. Naast het hotel is een bakker waar je heerlijke broodjes voor onderweg kunt kopen. Vraag naar de familiekamer. Eigen gratis parkeerplaats.

Kohlers Hotel Engel - bij Baden Baden
Mercure en Novotel

Novotel overnachtingshotels Duitsland

De zakelijke hotels van Novotel en Mercure langs de snelweg hebben vaak goede aanbiedingen in de weekeinden. Kinderen (max. 2) tot 16 jaar slapen en ontbijten gratis! Het ontbijtbuffet is meestal erg uitgebreid. Bij Frankfurt Airport zitten er zelfs meerdere hotels van deze keten.

Mercure en Novotel
Fränkischer Gasthof Lutz - Würzburg

Een gezellig gasthof dat al sinds 1914 door dezelfde familie wordt beheerd. Vlakbij Wurzburg, dichtbij de A3 en A7. Er zijn 4-persoonsfamiliekamers voor rond de 90 euro, inclusief ontbijt. De kamers zijn eenvoudig en zijn verspreid over meerdere panden. Er is ook een prima zeer betaalbaar restaurant. Gratis wifi en gratis parkeren.

Fränkischer Gasthof Lutz - Würzburg
Bauer Keller - tussen Nürnberg en München

bauer keller hotel tussenstop Nürnberg

Een gezellig typisch Duits hotel. Aan de ene kant kijk je uit over de A9, aan de andere kant over de natuur. De kames zijn modern. Hotel heeft een biergarten met speeltuin ernaast. In 10 minuten loop je naar het gezellige dorpje.

Bauer Keller - tussen Nürnberg en München
Wintersport chalets in Oostenrijk

Misschien ook leuk om te lezen:

Hoe kies je een wintersportbestemming? Waar moet je op letten?

Je wilt een leuke wintersport boeken, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Herken je dit? Op de foto's ziet alles er leuk en gezellig uit. Hoe kies je nu een

Ski-in, ski-out dorpen in Oostenrijk, een overzicht

Wat is ski-in, ski-out? Dit is dat je vanuit je accommodatie direct op de ski's kunt stappen en dus niet eerst in de auto hoeft te stappen om naar de skiliften te rijden. In

Wintersport in Ehrwald. Ideaal voor families

26 december, na een gezellige avond met een heerlijk kerstdiner stappen we de volgende ochtend om 07.00 uur in de auto. Op weg naar Oostenrijk. Er ligt niet veel sneeuw, maar we gaan er

Een aantal ski en snowboard sloten op een rijtje

Steeds meer horen we berichten over ski's die gestolen worden in de alpenlanden. Tot voor kort kon je je ski's altijd neerzetten terwijl jij zelf lekker op een terras zat en van een lunch

Magazine Wintersport met kinderen (Oostenrijk)

Er is weer een nieuw magazine verschenen. Dit magazine staat vol met tips om je wintersport met kinderen voor te bereiden. Maar liefst 22 pagina's dik. Je vindt alle informatie over skigebieden, tips om

Met kinderen op wintersport, wat neem je mee?

Wat neem je mee als je voor het eerst met kinderen naar de wintersport gaat. Ik ski zelf al 35 jaar en de laatste jaren ook met onze kinderen. Wij nemen altijd teveel mee.