Print Friendly, PDF & Email

Als we op wintersport gaan hebben we in de auto altijd ruimtegebrek. De skischoenen en -helmen nemen al zoveel ruimte in dat het elke keer passen en meten is. Sinds onze vorige wintersport hebben we de vacuümzakken ontdekt. Wij vinden dit een geweldige uitvinding. Ik kan nu zelfs twee sets skikleding mee.

Vacuumzaken Travelott

Dit moet allemaal mee.

Dit blijft erover om mee te nemen. Skikleding voor 4 personen.

Dit blijft erover om mee te nemen. Skikleding voor 4 personen.

 

  Wat zijn vacuümzakken?

Dit zijn plastic zakken die je kunt vullen met kleding, maar bijvoorbeeld ook met handdoeken. Als je extra grote koopt, kunt je zelfs dekbedden opbergen. Aan één zijde is de zak geopend. Er een ventiel op de bovenzijde. Vacuümzakken zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Vacuumzakken Hema

De vacuümzakken van de Hema zijn met en zonder stofzuiger te gebruiken

Hoe werkt een vacuümzak?

Je stopt de zak vol met bijvoorbeeld skikleding. De zak moet je goed sluiten. Door de zak vacuüm te trekken haal je alle lucht eruit. Het volume slinkt met soms wel 70%. Er zijn twee systemen op de markt. Een rolsysteem waarbij je de zak stevig oprolt waardoor je de lucht eruit drukt. Of met behulp van een stofzuiger. De stofzuiger bevestig je op het ventiel en je zuigt de lucht er dan eenvoudig uit. Mijn voorkeur gaat uit naar een systeem met stofzuiger. Maar er zijn veel mensen die het rolsysteem ook fijn vinden. Op YouTube zijn diverse instructie video’s te vinden.

Waar koop je vacuümzak?

Er zijn diverse websites waar je deze zakken, ook wel storage bags genoemd, kunt kopen. Ik heb goede ervaringen met de zakken van de Hema en Blokker. Bij de Hema koop je een set van 3 voor slechts 6 euro. De zakken zijn uiteraard vaker te gebruiken. Ook op de site van Bol.com kun je een groot aanbod vinden van diverse aanbieders.