Print Friendly, PDF & Email

Dit jaar zijn we voor de derde keer naar het hotel Marco Polo Alpina in Hinterthal geweest voor onze wintersportvakantie. Waarom kiezen we voor dit hotel? Omdat het naast een oefenpiste en skischool ligt,  het hotel ruime appartementen heeft en de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

                                                                                                                                                       

De hotelkamers van Marco Polo Alpina in Hinterthal

Het hotel heeft appartementen verdeeld over twee gebouwen. Een appartement bestaat uit een woonkamer met slaapbank, een aparte slaapkamer en een kleine kitchenette met 2 kookplaten, magnetron en koelkast.  Sommige appartementen hebben zelfs 2 badkamers. De inrichting is wel wat verouderd en gedateerd. De appartementen worden wel elke dag schoongemaakt. Deze grootte van kamers heb je normaal gesproken niet als je in een hotel verblijft, dit vinden wij een enorm pluspunt. En het is ook heerlijk als je op je eigen kamer de faciliteiten hebt om een kopje koffie te zetten of een broodje te smeren.

De faciliteiten van Marco Polo Alpina Hinterthal

Het hotel heeft een binnenzwembad en sauna. Het zwembad is groot genoeg en heeft wat ligbedden erom heen. Overdag kun je rustig baantjes trekken, aan het eind van de dag is het meestal wat drukker omdat dan de kinderen gaan zwemmen.  In een hoogseizoenweek zijn er ongeveer 250 gasten in het hotel dus dit legt dan wel wat druk op de faciliteiten. Er is ook een kinderclub die activiteiten organiseert. 80% van de gasten is Nederlands dus er zijn genoeg speelkameraadjes voor je kinderen.

Eten en drinken

De kwaliteit van het eten is uitstekend. Elke dag is er een vier gangen keuze diner. In deze laatste week dat we er verbleven werd het eten elke dag in buffetvorm aangeboden. Dat vind ik persoonlijk wel wat jammer. De restaurantmanager gaf aan dat dit alleen zo is als het hotel volgeboekt is. Het restaurant is niet heel gezellig. Het oogt wat kil door de felle verlichting. Daar zou met wat eenvoudige middelen wat aan gedaan kunnen worden. Er wordt in 2 sessies gegeten om 17.30 of 19.30. De bediening is geweldig. Wat een aardige mensen zijn dat!

Het ontbijt is in dezelfde ruimte en is in de vorm van een uitgebreid buffet. Helaas is de ruimte niet groot genoeg om veel mensen te laten ontbijten. We hebben een aantal keren gehad dat er gewoon geen plek was en we tien minuten moesten wachten voordat er een tafel beschikbaar was. Dit ervaren wij als een storend element. In een schoolvakantie weet je dat er veel gezinnen met kinderen zijn die naar de skischool moeten en dus allemaal tussen 8 en 9 uur ’s ochtends willen ontbijten.

Naast het restaurant is een hotelbar. Deze bar wordt nauwelijks gebruikt en is erg ongezellig. Dat is echt een gemiste kans. Er is dus overdag of ‘s avonds na het eten geen leuke bar of lounge om gezellig wat te drinken. Er is nog een bistro in het hotel waar je kunt eten. Deze is echter uitbesteed en de eigenaar heeft geen vaste openingstijden. Toen wij er waren was hij vaak gesloten.

Het skigebied van Hochkonig

Hinterthal ligt vlakbij de grotere plaats Maria Alm en is aangesloten op het Hochkönig skigebied. Op loopafstand van het hotel is een stoeltjeslift waarmee je toegang hebt tot het complete gebied. Naast het hotel is een leuke oefenpiste en de skischool is daar ook.

Hinterthal

Het dorpje Hinterthal ligt 8 km. voorbij Maria Alm. Het dorp bestaat uit een lange dorpsstraat met een paar hotels en appartementen complexen. Er is een wintersportwinkel annex skischool waar je skipassen kunt kopen en materiaal kunt huren en kopen. Verder zijn er geen winkels. Ook is er geen supermarkt of bakker in het dorp. Er is een leuk restaurant met terras aan de oefenpiste en een apres ski bar onderaan de stoeltjeslift.

Praktisch:

Boeken kan rechtstreeks of via booking.com. Ook mogelijk om bijvoorbeeld van zondag tot zondag te boeken. Voor een week met een gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 9 jaar kost dit hotel ongeveer 1300 euro voor een week in het hoogseizoen. Inclusief schoonmaak, ontbijt en diner. Let wel op voor kinderen van 9 jaar en ouder wordt een toeslag berekend. Dit is niet direct zichtbaar in het reserveringssysteem van booking.com.

Het zwembad

Het zwembad

De woonkamer van het appartement

De woonkamer van het appartement

  • Hotelkamers uitgerust als appartement
  • Naast een oefenpiste en skischool
  • Prima eten
  • Binnenzwembad en sauna
  • Klein dorp, geen winkels of supermarkt
  • Geen gezellige bar of lounge waar je iets kunt drinken
  • Soms wat te druk bij het ontbijt