Naar Bali met kinderen – de leukste activiteiten en tips

Bali is een fijne vakantiebestemming en geschikt voor het hele gezin. In dit blog veel tips voor een leuke vakantie op Bali met kinderen. Naast de stranden, de natuur en de vele kindvriendelijke accommodaties zijn er ook tal van leuke en sportieve activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen. In dit artikel vind je een aantal populaire activiteiten en tips die geschikt zijn voor kinderen. Bali trekt veel toeristen en attracties komen en gaan. Voordat je een attractie bezoekt controleer dan of deze nog bestaat en wat de openingstijden zijn. Dit kun je natuurlijk navragen bij je accommodatie, maar ik adviseer je ook om de reviews op Tripadvisor te lezen, zodat je een goed beeld kunt vormen.

Fietsen bij Ubud


Je zou het niet denken, maar je kunt best goed fietsen op Bali. Deze georganiseerde tocht is echt een aanrader. Je wordt ‘s ochtends (vroeg!) bij je hotel opgehaald (alleen vanuit Nusa Dua, Kuta of Sanur regio) en richting Ubud gebracht waar de tocht begint. Er zijn een paar leuke stops in het programma opgenomen. De fietstocht is voornamelijk downhill dus voor iedereen prima te doen. Er zijn kinderzitjes, kinderfietsen en ook tandems aanwezig. Na de lunch word je naar je hotel teruggebracht. Je kunt ook kiezen voor een volledig dagprogramma, inclusief een middag raften.

Locatie

Web: www.greenbiketour.com

Monkey Forest


Monkey Forest is een beschermd natuurgebied waar honderden apen wonen. Je kunt een mooie wandeling door het bos maken en de vele apen ontmoeten. De apen kunnen erg brutaal zijn dus berg je waardevolle spullen goed op en wees voorzichtig met voedsel. Kleine kinderen kunnen schrikken van de niet altijd even vriendelijke apen.

Locatie

Web: www.monkeyforestubud.com

Waterbom Park


Een populair waterpark van bijna 4 hectare met waterpret voor de hele familie. Uiteraard zijn er veel spannende waterglijbanen en ook de horeca is goed voorzien. De entree is redelijk prijzig, maar via Tripadvisor kun je van te voren online kaartjes met korting kopen. Je hoeft niet te slepen met handdoeken, die kun kun je ter plaatse voor een klein bedrag huren.

Locatie

Web: www.waterbom-bali.com

The Pirates Bay


Een leuke tip voor lunch. Op het strand bij Nusa Dua vind je dit restaurant in piratenstijl. Een groot houten piratenschip ligt op het strand met daarbij een bar en restaurant. Er zijn een aantal tree-houses waar je ook kunt eten. Bestel een lekkere lunch met je voeten in het zand, terwijl je kinderen zich uren kunnen vermaken

Locatie

Web: www.thepiratesbaybali.com

Splash Waterpark Bali


Hier kun je je prima een aantal uren vermaken. Een waterpark met veel waterglijbanen. Maar ook voor de kleine kinderen is het leuk. Voor een aantal glijbanen is een minimum lengte vereist. Je kind moet dan minimaal 110 – 120 cm lang zijn. Dit kun je bekijken en beoordelen op de website.

Locatie

Web: www.splashbali.com

Leer surfen!


Welk stoer kind droomt hier nu niet van? Op Bali kun je heel goed leren surfen. Bijvoorbeeld bij de Rip Curl surfscholen (bij Legian en Sanur). Volgens de Australische lesmethode (en veiligheidsnormen) leer je surfen, windsurfen, kiteboarden of wakeboarden. Voor kinderen onder de 13 jaar is er een speciaal aangepast lesprogramma.

 

Locatie

Web: www.ripcurlschoolofsurf.com

Hidden Canyon


Voor natuurliefhebbers! Een rivier met aan beide zijden imposante rotspartijen. Je kunt de canyon bezoeken en de heilige bron. Maar ook (dag)tours boeken, bijvoorbeeld met een bezoek aan de heilige bron en de waterval. Op slechts 20 minuten rijden van Sanur.

Locatie

Web: www.balihiddencanyontour.com

Tubing Bali


Leuk voor jong en oud! Tubing op de rivier. Je wordt afgezet en met een rubberen band/bootje daal je rivier af, waarbij je langs de canyon komt en kunt genieten van de prachtige natuur. Tubing is errg spectaculair en niet geschikt voor hele jonge kinderen, hoewel het iets minder heftig is dan raften. Ook bij deze tours kun je weer opgehaald worden bij je hotel. Deze organisatie biedt ook Quad rijden en rafting aan.

Locatie

Web: www.baliquad.com

Bali Treetop Adventure Park


Gezellig met het hele gezin actief bezig zijn. Dat kan in dit leuke boom klimpark. Er zijn verschillende circuits geschikt voor diverse leeftijden. Er is zelfs een circuit voor kinderen vanaf 4 jaar.  Kijk op de website voor een plattegrond en prijzen.

Locatie

Web: www.balitreetop.com

Meer lezen?

Een lange vliegreis met kinderen voor de boeg? Lees mijn tips of download het gratis magazine.

Lees ook mijn artikel over de beste apps om je vliegreis voor te bereiden.

Zoek je nog een goede accommodatie op Bali? Kijk dan naar deze fantastische koloniale villa in Sanur. Vlak bij het strand en het gezellige centrum van Sanur.

Manon Kuipers

Manon Kuipers

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *