Print Friendly, PDF & Email

Aan het begin van onze vakantie in Griekenland maakten we een korte stop van 1 nacht in Athene. We reserveerden het Novotel Athene dat centraal in de stad ligt, net buiten het centrum. Dit hotel is echt een aanrader als je de stad Athene bezoekt met kinderen.

Wij hebben voor dit hotel gekozen vanwege het zwembad op het dak, maar ook omdat bij Novotel kinderen tot 12 jaar gratis overnachten en ontbijten. Als je met kinderen een warme stad bezoekt in de zomer is een buiten zwembad wat mij betreft een eerste prioriteit. Over het zwembad straks meer, eerst wat informatie over de hotelkamers. Novotel heeft vaak goede aanbiedingen op hun website. Tegen een kleine toeslag is dan bijvoorbeeld een ruime familiekamer of suite te boeken.  Onze kamer had een ruime slaapkamer en een woonkamer met sofa waarvan een  (klein) tweepersoonsbed kan worden gemaakt. De inrichting is wat gedateerd met bruine vloerbedekking en bruine meubelen, maar verder dik in orde. Onze kamer had ook nog een terras met ligstoelen en een zitje. Het was te warm (37 graden) om het terras te gebruiken, een parasol ontbrak.

De ontvangst was erg vriendelijk. We arriveerden rond het middaguur en onze kamer was nog niet klaar. Om het wachten te overbruggen werd ons een drankje in de lobby aangeboden. Dat vonden we erg attent. Het ontbijt is prima, zoals je bij een Novotel kunt verwachten. Een uitgebreid buffet met veel keuze in koude en warme items.

De grootste trekpleister van dit hotel is de rooftop bar/restaurant met zwembad. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Vooral ‘s avonds is het uitzicht op de verlichte Acropolis is adembenemend. Er zijn ligbedden en parasols en er is een klein overdekt terras. Je kunt hier prima lunchen. De Ceasar Salad met gegrilde kip was heerlijk. Een tosti kost 7,50, maar dan heb je een wel een dubbele portie. Er is een klein terras waar je ‘s avonds kunt dineren. Dit moet je wel reserveren want het is altijd vol. Een ander deel van het terras is een lounge terras. Hier kun je een drankje drinken en snacks bestellen. Je hoeft dus niet uitgebreid te dineren om ‘s avonds van het mooie uitzicht te genieten.

De omgeving van het hotel is niet bijster gezellig. Het hotel ligt in een gewone woonwijk. Op loopafstand zijn enkele restaurants. Een taxi naar de wijk Plaka kost ongeveer 5 euro. Een taxi terug naar het hotel vinden is eenvoudig, zelfs op zaterdagavond. Overal staan taxi’s te wachten.

Vanaf het vliegveld is het ongeveer een half uur rijden naar het hotel. Het hotel heeft een eigen parkeergarage voor als je met de huurauto komt. Wil je met een taxi, overweeg dan om een transfer te boeken via Welcome Pickups. Daar hebben wij zeer goede ervaringen mee Lees ook mijn review.

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here