Print Friendly, PDF & Email

Onze vakantie naar Thailand en Bali werd geannuleerd en we hebben lang getwijfeld of wel of niet op vakantie zouden gaan. We kennen Oostenrijk goed en het is zo’n fijne bestemming, juist ook in de zomer. We zijn een week in Saalbach-Hinterglemm geweest. De gratis Joker Card (met onbeperkt !) gebruik van de liften en de vele activiteiten die je kunt doen gaven voor ons de doorslag om voor dit gebied te kiezen. Hier lees je alle informatie over dit fijne gebied en welke activiteiten leuk zijn om met kinderen te ondernemen.

De regio Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm is onderdeel van het Salzburgerland en ligt een uurtje rijden onder Salzburg. Saalbach en Hinterglemm zijn afzonderlijke dorpen die een paar kilometer van elkaar af liggen. De meeste mensen kennen het van de wintersport, want dit skigebied is wereldberoemd. Andere bekende plaatsen in de regio zijn Leogang en Fieberbrunn. Zell am See ligt op ongeveer 20 kilometer afstand.

De Joker Card

Als je een accommodatie boekt in Saalbach of Hinterglemm ontvang je de Joker Card. Deze kaart geeft gratis toegang tot of kortingen op attracties. Bijzonder aan deze kaart is dat je onbeperkt van de liften gebruik kunt maken. Bij veel andere gebieden in Oostenrijk is dit beperkt tot soms maar 1x per week. In deze regio kun je dus onbeperkt gebruik maken van de liften. Je hoeft niet altijd lange wandelingen te maken. Het is ook leuk om met een lift naar boven te gaan en op de berg iets te drinken of te eten en vervolgens weer terug te gaan.

Sportieve activiteiten in Saalbach-Hinterglemm

Fly’n Soul – Paragliding

Als je ooit eens hebt willen paragliden, dan is dit nu je kans. Voor €169,00 per persoon boek je een tandemvlucht inclusief foto’s en video. De lift moet je nog bijbetalen, maar is gratis indien je over een Joker Card beschikt. Alle informatie vind je op de website van Fly’n Soul.

Canyoing (raften)

Raften kan op diverse plekken in deze regio. De meeste mensen boeken dit via het Hochseilpark. Maar je kunt ook via de VVV adressen vinden van andere aanbieders. Informatie over raften vind je op de website van het Hochseilpark. 

Minigolf

Minigolf kun je zowel in Hinterglemm als in Saalbach doen. In Hinterglemm zit het midden in het dorp, naast het familiespeelpark. Het familiespeelpark is een grote, zeer verzorgde speeltuin. De minigolf ziet er ook verzorgd uit en is een leuke activiteit voor jong en oud.

minigolf Hinterglemm

De minigolf in Hinterglemm

Het zwembad Käptn Hook

Met de Joker Card heb je onbeperkt toegang tot dit zwembad. Er zijn glijbanen en verschillende zwembaden. Je kunt ligbedjes en parasols huren. Nu met Corona was de limiet 360 mensen. Wij vonden het eigenlijk toch wat te druk, maar het was ook bijna 30 graden dus een uitzonderlijke weersituatie.

Saalbach Hinterglemm Zwembad

Zwembad Saalbach Hinterglemm

Activiteiten bij Der Talschluss (Klimpark)

Aan het eind van het dal, 6 kilometer voorbij Hinterglemm vind je Der Talschluss, een plek vol leuke activiteiten. Je kunt er niet met de auto komen. Je parkeert je auto op een grote parkeerplaats en dan volgt een wandeling van een halfuur naar het activiteitencentrum. Je kunt ook met een treintje gaan, vanaf de parkeerplaats (gratis op vertoon van de Joker Card), maar de wandeling zelf is ook prachtig. Na de wandeling bereik je het gebied met alle activiteiten. Je vindt hier het jump park, het klimpark, een leuke watersspeelplek (waterval) voor de kleintjes en een groot restaurant. Je kunt je hier prima een dag vermaken. Je kunt een toegangspas kopen voor een dag voor alle activiteiten of alleen voor het jump park en klimpark.

Klimpark (Hochseilpark)

Dit is het oudste en grootste klimpark van Europa. Er zijn 9 verschillende routes en de moeilijkste is echt spectaculair en alleen voor gevorderden. Tussendoor kun je er even uit om wat te eten of te drinken. Eerst volgt een uitleg en kun je oefenen, vervolgens kun je zelfstandig het park in. Het advies is om eerst een korte (lichte) route te doen om te wennen.

Klimpark Hinterglemm

Uitleg door Linda

klimpark Saalbach

Er zijn 9 routes, op verschillend niveau

Jump & Slide Park

Deze attractie vind je in het klimpark (Hochseilpark). Met een grote band glijd je vanaf een soort skischans en land je op een groot kussen. Er zijn ook trampolines. Bekijk de video verderop in dit bericht.

Teufelswasser

Enig dit! Vooral voor de kleine kinderen. Dit is een waterstroom met allerlei speelactiviteiten in en naast het water. Een uitleg en foto’s kun je vinden op de website van de VVV: Teufelswasser.

Mega Flying Fox

Hangend aan een zipline, leg je een afstand af van 2.5 kilometer met een snelheid die kan oplopen tot 80 kilometer per uur.

Vanaf de parkeerplaats kun je ook met een treintje naar boven.

Wandelingen in Saalbach-Hinterglemm

Met de Joker Card kun je onbeperkt gebruik maken van de liften. Op de website van Saalbach staat goed omschreven op welke activiteiten of wandelingen je kunt maken bij de verschillende liften. Er zijn grote parkeerplaatsen of parkeergarages bij de gondels. Je kunt altijd gratis parkeren, door eenvoudig je parkeerkaart te laten zien bij de kassa van de gondel. Je ontvangt dan gratis een uitrijkaart. Er zijn 6 gondels in gebruik, hieronder worden een aantal beschreven.

Reiterkogelbahn (Hinterglemm)

Deze lift vind je gelijk aan de rechterkant als je Hinterglemm binnenrijdt. Boven op de berg vind je het startpunt van de leuke familieroute (1,8 kilometer) Berg Kodok. Bij de kassa beneden kun je de ‘Adventure pass’ halen en je doet dan de verschillende opdrachten tijdens de route.

Op deze berg kun je ook de Expeditie Kodok doen. Beneden aan de kassa kun je de schatkaart ophalen. Met behulp van opdrachten moet je de schat proberen te vinden. Je kunt ook een GPS lenen, deze route leent zich uitstekend voor de beginnende geocoacher. Deze route is 3 kilometer en aan het eind kun je ook nog een foto laten maken en wordt er een oorkonde voor je afgedrukt.

Andere activiteiten die je op deze berg kunt doen is te vinden op de website van Saalbach-Hinterglemm.

De Westgipfelbahn (Hinterglemm)

Hier starten wandelroutes voor de echte liefhebbers en moet je veel ervaring hebben. Zo kun je hier de Seven Summits wandeling doen en de Pinzgauer Spaziergang. Wij hebben gekozen voor een korte wandeling (ca. 15 minuten) naar het kruis op de berg. Hier heb je een fantastisch uitzicht.

Een korte maar prachtige wandeling naar de top.

Kohlmaisbahn (Saalbach)

Dit is voor gezinnen de allerleukste wandeling. Bovenaan begint de route Montelino’s Erlebnisweg. Onderaan de lift ontvang je een boekje met daarin allerlei opdrachten. Je volgt de route en doet allerlei leuke opdrachten en activiteiten. Onderweg kom je langs leuke speeltuinen en een fantastisch restaurant (Panoramalm). Dit restaurant krijgt van mij een speciale vermelding. Er is een kleine zwemvijver, er zijn dieren om te aaien, een speeltuin, een geweldige plek voor kinderen. En de ouders kunnen een drankje doen terwijl de kinderen zich prima vermaken.

Panorama Alm. Een geweldige plek om even uit te rusten (overigens ook met de auto te bereiken)

 

Accommodaties in Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm is een kwalitatief hoogstaand gebied en dit zie je terug in de kwaliteit en prijs van de accommodaties. In de zomer liggen de tarieven een stuk lager dan in de winter. Goed zoeken naar een leuke en betaalbare accommodatie loont de moeite.

Accommodaties in Hinterglemm

Wij verbleven dit jaar in Landhaus Pohn, dit is een pension met kamers en ontbijt maar ze hebben ook appartementen. Een appartement voor 4 personen (2 slaapkamers) kost € 145,00 per nacht. Deze accommodatie ligt op ca. 5 minuten lopen van het centrum van Hinterglemm. Eerder verbleven wij in het luxe Oberschwarzach hotel, dit hotel ligt ook in het centrum van Hinterglemm en is een compleet en erg luxe hotel. Dit hotel heeft een manege en kinderen kunnen hier rondjes rijden op een paard of pony. Tijdens ons verblijf was het heel erg warm, met temperaturen rond de 30 graden. Dit komt niet zoveel voor, maar soms is een accommodatie met buitenzwembad dan wel lekker. Bijvoorbeeld Landhaus Gappmaier, prima appartementen, maar net even buiten het centrum.

Accommodaties in Saalbach

Heel erg luxe, een buitenzwembad, veel activiteiten en midden in het centrum is hotel SaalbacherhofEen ander luxe hotel is het Alpin Resort & spa. 

Landhaus Pohn in Hinterglemm

Landhaus Pohn in Hinterglemm

Misschien ook leuk om te lezen