Print Friendly, PDF & Email

Ameland is een heerlijk waddeneiland waar je nog echt rust en ruimte vindt. We zijn net terug van een verblijf bij het gezellige familiehostel Sier aan Zee. Voorheen stond dit bekend als Stay Okay. Wie mijn blogs een beetje volgt weet dat ik meestal schrijf over luxere accommodaties. Maar omdat ik veel enthousiaste verhalen heb gehoord over Sier aan Zee op Ameland, wilde ik dit toch een keer uitproberen. En met een nog een langere vakantie voor de boeg, is een goedkopere accommodatie goed voor ons vakantiebudget.

Sier aan Zee was tot voor kort bekend als een Stay Okay. In 2016 is deze hostel overgenomen door Peter en Ruth. Ze hebben een prachtige website laten maken en presenteren zich als een familiehostel. Samen met mijn zus en haar kinderen die over zijn uit Hong Kong hebben we een verblijf van een paar dagen geboekt.

De reservering van Sier aan Zee

Omdat wij een ingewikkelde reservering hadden met verschillende arrangementen en wisselende aankomstdata hebben we een aantal keren contact gehad met Liset. We hebben dit als zeer prettig ervaren. Geen vraag was teveel en zij nam alle moeite en tijd om onze vragen te beantwoorden en onze reservering te regelen. We hebben gekozen voor het fietsarrangement. Voor slechts 85 euro per volwassene en 56 euro voor kinderen. Dit is dan inclusief twee overnachtingen op een kamer met eigen douche en toilet, twee maal ontbijt, twee maal diner, drie dagen fietshuur, handdoeken pakket, welkomstdrankje en entree tot de vuurtoren.

De sfeer van Sier aan Zee

Sier aan Zee is een sfeervolle accommodatie en ziet er verzorgd uit. Het restaurant is gezellig ingericht en het terras heeft een paar loungebanken. De kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwen op het terrein. Het is niet luxe maar wel sfeervol en verzorgd. Het complex ligt in de duinen tegen het bos aan. Je loopt zo vanuit je kamer het bos in of naar het strand.

Stay Okay Ameland Sier aan Zee

Het gezellige terras

De ligging van Sier aan Zee

Dit familiehostel ligt op de uiterste punt van Ameland. Net voorbij het dorp Hollum en de vuurtoren vind je Sier aan Zee midden in de duinen. Het is een paar honderd meter lopen naar het strand en de beachclub Ameland Sunset. Het dorp Hollum ligt op circa twee kilometer fietsen.

Als je aankomt met de boot vanuit Holwerd staan er twee bussen klaar. Lijn 1 gaat naar Hollum. De laatste stop is bij Sier aan Zee. Je kunt contant betalen bij de chauffeur of je OV-chip kaart gebruiken. De bussen sluiten uiteraard aan op de aankomsten van de boot. Bij het hostel kun je fietsen huren of een fietsarrangement nemen, zoals wij hebben gedaan. Je kunt ook fietsen huren bij de boot (Kiewit fietsverhuur) en dan naar het hostel fietsen. Dit is circa 13 kilometer. Bagagevervoer is inbegrepen bij de fietshuur.

Strand Hollum

Het strand is op een paar minuten loopafstand

strand collum

Het maakt niet uit hoe oud je bent, strand en zee is altijd leuk

Faciliteiten van Sier aan Zee

Sier aan Zee is een echt familiehostel. Je zult er dan in de vakanties veel gezinnen met kinderen vinden. De gebouwen zijn gesitueerd om een groot speelterrein, wat gebruikt wordt om te voetballen. Er zijn een aantal speeltoestellen en hangmatten maken het compleet.

Er is een restaurant, een bar en een ruimte waar je gezellig kunt zitten om te lezen of een spelletje te doen. Er is geen animatieteam, maar elke dag wordt iets georganiseerd voor kinderen. Zoals een kampvuur op het strand, stoep krijten of een andere gezellige activiteit.

sier aan zee voetbalveld

Een groot speelveld bij het hostel

speeltuin sier aan zee

Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken

Het ontbijt en diner bij Sier aan Zee

Het ontbijt is uitgebreid en compleet. Diverse soorten brood en beleg, eieren, fruit, yoghurt, koffie en thee. De kwaliteit is goed en het buffet wordt steeds aangevuld. Tijdens ons verblijf was het wel wat te druk. Dit zorgde ervoor dat alle tafels bezet waren en je dan in de bar of in de gezelschapsruimte een tafel moest zien te vinden. Er is dan ook niet tegen aan te werken (en af te wassen) voor de medewerkers. Dit zou misschien op te lossen zijn door het ontbijt een half uurtje langer te laten doorlopen. Nu komt iedereen (ja wij ook natuurlijk) rond 9 uur, omdat je tot 9.30 kunt ontbijten. Of je moet wat eerder op staan.

ontbijt sier aan zee

Een heel goed ontbijt bij Sier aan Zee

ontbijt sier aan zee

Naast hartig beleg is er ook voldoende keuze aan zoet beleg

Van het diner waren we erg onder de indruk. Iedereen vond het erg lekker, zelfs alle kinderen. Er is elke dag een buffet, met soep, warme gerechten, toetjes en fruit. Het is erg goed klaargemaakt en alles is vers. Tijdens ons verblijf werd er zelfs een barbecue georganiseerd. Dit vonden de kinderen heel erg leuk. Bij een arrangement is het avondeten inbegrepen, maar het is ook los bij te boeken.

Gedurende de dag is het ook mogelijk om wat te eten of te drinken. Er is een prima lunchkaart met genoeg keuze voor een goede prijs.

restaurant sier aan zee

Het restaurant is sfeervol ingericht

dinerbuffet sier aan zee

Heerlijke salades bij het diner

De kamers van Sier aan Zee

Er zijn 2-, 4- en 6-persoons kamers. De kamers zijn verdeeld over drie gebouwen. Elke kamer heeft eigen douche en toilet. Voor een budgetaccommodatie zijn de kamers prima en voorzien van alles wat je nodig hebt. De kamers waren erg schoon en de bedden sliepen prima. Een hor voor de ramen zou een welkome aanvulling zijn. De kamers zijn erg gehorig. Dus je moet een beetje geluk hebben met je buren. Wij hoorden onze buren zelfs in hun bed omdraaien, dat voelt alsof je niet veel privacy hebt. Als je op de gang loopt, hoor je de gesprekken van de mensen in de kamers.

kamers sier aan zee

De kamers hebben stapelbedden en een groot raam.

Reserveren

Dit hotel kun je op verschillende manieren reserveren. Via een boekingssite zoals Booking.com, waar je ook veel reviews kunt lezen. Maar ook via de eigen website van Sier aan Zee.

  • Gezellig en zeer geschikt voor gezinnen
  • Prachtig gelegen in de duinen en bijna aan zee
  • Kwaliteit eten en drinken
  • Leuke activiteiten zoals kampvuur op het strand
  • Kamers erg gehorig
  • Soms te druk bij het ontbijt

Meer lezen?

Dit verblijf is op geen enkele wijze gesponsord door de eigenaren van Sier aan Zee. Wij hebben het verblijf zelf geboekt en betaald. Zoals je gewend bent, geef ik altijd mijn eerlijke mening.

Reisartikelen.nl