Print Friendly, PDF & Email

Is het een hotel? Is het een appartementencomplex? Strandplevier Suites op Texel past eigenlijk niet in een categorie en is daarom uniek in zijn soort. Het resort bestaat uit 43 luxe suites die van alle gemakken zijn voorzien. Je kunt een heerlijk ontbijt bijboeken en je wandelt zo naar het centrum van De Koog en naar het strand. Strandplevier Suites is ingericht in Long Island stijl en is een echte aanrader voor een leuk en gezellig verblijf op Texel.

Strandplevier Suites ligt in de dorpsstraat van De Koog. Je wandelt zo naar het centrum van deze gezellige plaats.

De ligging van Strandplevier Suites.

Aan het begin van de dorpsstraat van De Koog vind je Strandplevier Suites. De Koog ligt ca. 10 minuten rijden met de auto vanaf de veerhaven waar de boot arriveert. De Koog is een leuke en gezellige badplaats aan het strand. Er is een grote parkeergarage waar je je auto gratis kunt parkeren. Je loopt zo binnendoor naar de receptie of de lift. Strandplevier Suites ligt op loopafstand van het strand.

De inrichting van de suites van Strandplevier

Er zijn verschillende typen suites, variërend in grootte van 25 m2 tot 48 m2. Op de website van Strandplevier vind je een uitgebreide omschrijving van de verschillende suites.

De suites zijn gezellig en comfortabel ingericht met boxspringbedden, een kleine pantry met vaatwasser, koelkast en vriesvak en een aparte badkamer. Je kunt dus op je kamer ontbijten, lunchen en een kopje koffie of thee zetten. Je kunt er niet koken. Het zijn geen appartementen maar hotelkamers met extra faciliteiten die je normaal niet in een hotelkamer treft. Een hotelkamer dat een koelkast en servies heeft vinden wij ideaal. Zo kun je lekker op je eigen kamer een glas wijn drinken en daarna uit eten gaan. Of als je terugkomt na het eten, nog een drankje doen in je eigen kamer. Elke suite heeft een zitje met comfortabele stoelen. Daar heb je geen hotelbar voor nodig :).

Tijdens ons verblijf waren de restaurants gesloten in verband met Covid-19, maar diverse restaurants bezorgen maaltijden of je haalt zelf wat af. Binnen 100 meter vind je een goede snackbar en diverse restaurants waaronder een uitstekende pizzeria.

Elke suite heeft een comfortabel zitje en (Frans) balkon of terras.

Een televisie, muziekinstallatie en tafel met stoelen ontbreken ook niet.

De bedden zijn boxspringbedden.

Er is meer dan voldoende servies aanwezig.

De faciliteiten van Strandplevier Suites

Er is een sauna en zonnebank, deze zijn te reserveren via de receptie. Het ontbijt is echt een aanrader. Voor € 12,50 per persoon kun je gebruik maken van het ontbijtbuffet. Wel even van te voren reserveren. Dit ontbijt bevat alles wat je van een luxe accommodatie mag verwachten. Verse broodjes, croissants, fruit, yoghurt en vele soorten beleg.

ontbijt strandplevier suites

In de ‘Corona tijd’?

Strandplevier Suites is coronaproof. Alles wordt gedaan om je een zo fijn en zo’n fijn mogelijk verblijf te geven. En dat restaurants gesloten zijn? Laat je daar niet van weerhouden. Bij het inchecken ontvang je een lijst van restaurants die een bezorgservice dan wel afhaalservice hebben. En er is nog heel veel mogelijk. Natuurlijk maakt een bezoek aan een strandpaviljoen je verblijf compleet. Maar je kunt je op Texel ook prima vermaken zonder. Veel paviljoens hebben wel een afhaalmogelijkheid (en ook toiletbezoek), dus bestel een consumptie en ga lekker op het strand zitten.

Reserveren van Strandplevier Suites

Strandplevier Suites is rechtstreeks te reserveren via de eigen website. Maar ook via Booking.com.