Print Friendly, PDF & Email

Claudia heeft met haar gezin een reis door Thailand gemaakt. Op haar Instagram account deelde ze jaloersmakende foto’s. Daarom ben ik heel benieuwd hoe ze deze reis vorm heeft gegeven en waar ze zijn geweest.

Waarom hebben jullie gekozen voor Thailand?

Ik zag een waanzinnige aanbieding van Qatar Airways voorbij komen. Voor een mooie prijs kon ik businessclass tickets boeken van Amsterdam naar Phuket. 2 voor de prijs van 1. Wie wil er nu niet business class vliegen? Maanden later hebben we de rest van de reis pas definitief ingevuld.

Genieten in de business class van Qatar Airways

Het grote toeval wilde dat goede vrienden van ons bij ons op bezoek waren en wij hoorden dat ze in dezelfde periode ook in Thailand waren. Het eerste deel van onze reis hebben we gezamenlijk gedaan.

Naar welke plaatsen zijn jullie geweest?

We zijn gestart in Phuket, toen naar Bangkok, vervolgens naar Kanchanaburi en Chiang Mai. Vanuit Phuket vlogen we weer terug naar Nederland.

Hoe zag jullie reis eruit?

Wat een feestje om businessclass te vliegen! We werden de hele vlucht in de watten gelegd. Echt fantastisch en geweldig om eens een keer mee te maken. We kwamen dan ook uitgerust aan op onze bestemming. We hadden een villa gehuurd via een particulier voor de eerste dagen, met een eigen kok. Dus dit was heerlijk bijkomen en relaxen. Wat een goed begin van de vakantie!

Bangkok

Na 3 dagen zijn we naar Bangkok gevlogen met Thai Airways. Een echte aanrader, een moderne airline en je bent zo op bestemming. Wij kozen er bewust voor om niet met de (nacht) trein te reizen, maar als je avontuurlijk bent ingesteld kan dit natuurlijk ook.

We hebben in Bangkok overnacht in een cityhotel. Dit is een prima hotel voor families met kinderen. Het heeft een mooi zwembad en is centraal gelegen. Bangkok hebben we met een gids gedaan. De gids en het hotel hebben we via Travelnauts in Amsterdam geregeld. Zij zijn specialisten voor verre reizen met families en hebben het top voor ons georganiseerd. De vluchten hebben we zelf geboekt. Als je in Bangkok bent moet je de floating markets gezien hebben. We zijn ook naar het food district area geweest. Daar koken ze op straat de heerlijkste lokale specialiteiten. En natuurlijk de prachtige tempels met de grootste liggende Bhuda.

Ook zijn met een bootje door de Klongs (sloppenwijken) gevaren waar ook heel veel varanen zaten. Erg indrukwekkend.

Kanchanaburi

Vanuit Bangkok zijn we door gegaan naar Kanchanaburi. Daar hebben we River Kwai bezocht, en overnacht in Hintok River Camp. Daar overnacht je dus in tenten midden in de jungle. Goede muggenspray is hier wel een must. Dit was heel gaaf en ook voor de kids een geweldige beleving! De geluiden die je ’s nachts hoort maakt dat je weet dat je in de jungle slaapt. Om de volgende dag weer in een ander kamp te slapen maar om daar te komen gingen we met bootjes over rivier de Kwai. Je kunt daar ook langs de rivier op drijvende hutten slapen.

Hintok River Camp- luxe tenten in Thailand

Slapen in tenten bij Hintok River Camp

Chiang Mai

Na 2 dagen scheiden onze wegen met onze vrienden die terug naar Phuket gingen. Wij gingen door naar Chiang Mai. Een vrij moderne, bijna westerse stad. Vanuit Chiang Mai hebben we ook weer met een gids leuke uitstapjes gemaakt. Wij zijn bijvoorbeeld naar de Long Necks geweest,  waarvan wordt verondersteld dat dit zielig en onderdrukking is. Maar dit is niet het geval. Het is een heel trots volk, die hun ringen als een vorm van ultieme schoonheid zien. Ook mochten we een schoolklasje in, met kleuters die bijna omvielen van verbazing toen Daniel het klasje binnen stapte. Mijn man is nl 1,95m, fors postuur en blond. Toen hij ook nog begon te dansen kwamen de dreumessen niet meer bij van het lachen!

Long Necks in Thailand

Kiki bij de Long Necks

schoolklas Thailand

We hebben ook een schoolklas bezocht

En een echte aanrader is het Elephant Rescue Park waar olifanten een fijne oude dag beleven. Met de kinderen zijn we ze eerst gaan voeren, en hebben ze daarna in de rivier een wasbeurt gegeven. Dit was een ervaring om nooit te vergeten! We hebben ook nog een fietstocht gedaan in Chiang Mai. Maar wij vonden dit vrij pittig, een lange tocht van 3 uur in de hitte.

Vanuit Chiang Mai zijn we terug gegaan naar Phuket en hebben nog en paar dagen in een heerlijk resort gezeten.

olifant wassen Chiang mai

Een olifant wassen, wat een belevenis

River Kwai

De wereldberoemde brug River Kwai

 

Hoe hebben jullie de reis voorbereid?

Daar we al eerder in Bali waren, hadden we alle inentingen al gehad. Maar dat is dus wel van belang, met name als je door de jungle gaat trekken. En goede muggenspray is een must! Verder adviseer ik om veel katoenen luchtige kleding mee te nemen. De high heels kunnen thuis blijven 😉

Wat waren de hoogtepunten van de reis?

Zoveel om op te noemen! Voor mij persoonlijk was het wassen van de olifant heel bijzonder. En de floating market vond ik ook erg leuk!

Wat viel tegen of zou je volgende keer anders doen?

Niks! Thailand is zo mooi, met een prachtige bevolking, heerlijk eten, kortom top! Eerlijkheid gebied te zeggen, dat we heel veel geluk met het weer hebben gehad. Het regenseizoen is in de zomer, maar we hebben maar 1 ochtend een fikse bui gehad. Hou daar dus wel rekening mee.

Heb je nog tips voor mensen die een soortgelijke reis overwegen?

Zeker de gidsen laten boeken door Travelnauts. En voor de rest zie wat ik al genoemd heb.

Claudia Gelders

Claudia reist met haar man (Daniel) en hun kinderen Milan (13 jaar) en Kiki (8 jaar). Claudia heeft een browsalon: Brows by Claudia. Daarnaast is zij ook nog werkzaam als Ambtenaar van de burgelijke stand en heeft ze nog een webshop Hebbelief.nl.

 

 

 

 

 

Misschien ook leuk om te lezen:

 • 5643

10 redenen waarom Sanur op Bali zo leuk is

januari 17th, 2020|4 Comments

 • 1739
 • De beste apps en websites voor je vliegreis
 • 2213
 • treintje Sentosa

Singapore met kinderen, mijn tips

maart 6th, 2019|13 Comments

 • 4803

Vliegen met Singapore Airlines, mijn ervaringen

januari 31st, 2019|0 Comments

 • 4483
 • brug over river kwai
 • 4350

Tips als je voor het eerst naar Bangkok gaat

augustus 12th, 2018|0 Comments

 • 4279
 • fietstocht Bangkok baja bikes

Een fietstocht door Bangkok, dat moet je doen!

augustus 4th, 2018|0 Comments

 • 4239
 • singapore met kinderen

Magazine, Singapore met kinderen

mei 23rd, 2018|0 Comments