Print Friendly, PDF & Email

Parkeren op Schiphol is voor ons een dure aangelegenheid. Vanuit onze woonplaats in Friesland kunnen we Schiphol slecht bereiken met het openbaar vervoer. Dus meestal kiezen we voor parkeren op P3. Maar wat doe je als dat eigenlijk niet kan?  Als je bijvoorbeeld slecht ter been bent? We gaan met het vliegtuig naar Frankrijk en onze dochter heeft twee weken daarvoor haar enkel gebroken. Hoe kiest ze het uit. Het gedoe met parkeren op P3 en de shuttle naar Schiphol zag ik niet zitten. In ieder geval niet in deze situatie. Een goede vriend attendeerde mij op Valet Parking Service. Daar heb ik dus een reservering gemaakt.

Maar eerst even dit….

Nare berichten over valet parkeren Schiphol

Nadat ik geboekt had, kwamen er behoorlijk wat negatieve berichten over bedrijven die valet parkeren aanbieden. Ook een goede kennis van mij, heeft hier een slechte ervaring mee. De dashboardcam van zijn auto heeft gefilmd hoe er grote schade aan zijn auto is ontstaan en dat deze niet op de afgesproken plek geparkeerd is, zelfs in een woonwijk. Dit is opgepikt door de media en het is goed dat dit eindelijk wordt aangepakt. Helaas moeten de goede bedrijven weer lijden onder de slechte. Wat jammer is dat toch.

Wat ook niet helpt is dat de bedrijfsnamen veel op elkaar lijken. Ze gebruiken de naam Schiphol om de indruk te wekken dat het om een officieel bedrijf gaat. Ook het bedrijf waar ik geboekt heb, heeft een niet heel originele naam. Het label dat zij voeren is Valet Parking Service. Zij hebben nu last van consumenten die hun slechte reviews geven, omdat ze denken bij hen gereserveerd te hebben, terwijl dat niet het geval is.

Het bedrijf Valet Parking Service is wel betrouwbaar

Ruim 20 jaar geleden zijn Vera en haar man een bedrijf gestart die zich richtte op valet parking. Wegens ziekte moesten zij deze activiteiten helaas staken. Beide zonen hebben een doorstart gemaakt onder een nieuwe naam, Valet Parking Service. Inmiddels hebben zij al honderden klanten bediend.

Zij hebben 3 eigen parkeerterreinen, deze zijn beveiligd en deels ook overdekt. De parkeerterreinen bevinden zich in Nieuw-Vennep en Lisserbroek. Er wordt dus maximaal 30 kilometer met je auto gereden. Het is een familiebedrijf met een trouwe klantenkring en de positieve beoordelingen spreken voor zich.

Hoe werkt Valet Parking Service?

Via de website maak je eenvoudig een reservering. De tarieven kun je uiteraard op de site vinden. Voor 15 dagen (onze vakantie) zijn de kosten ongeveer 100 euro. Een half uur voordat je aankomt op Schiphol bel je hen op. Zij zorgen dan dat er een chauffeur klaar staat. Dit is altijd bij vertrekhal 3, uitgang C. Samen loop je een rondje om je auto, om je auto te inspecteren op beschadigingen. Ook wordt de kilometerstand genoteerd. Dit formulier onderteken je. Vervolgens geef je je autosleutel af en wordt je auto weggereden.

valet parkeren Schiphol

De website is duidelijk en overzichtelijk

Bij terugkomst bel je als je bij de bagageband staat. Een chauffeur brengt jouw auto dan naar Schiphol. Je auto wordt gecontroleerd en je tekent weer voor afgifte. Belangrijk om te weten is dat de chauffeurs gescreend zijn en dat dit dus echt een goed en betrouwbaar bedrijf is. Je geeft je auto toch niet zomaar aan iemand af?

Photo by chuttersnap on Unsplash

Photo by chuttersnap on Unsplash

Tips voor het boeken van valet parking

  • Doe dit alleen bij een betrouwbaar bedrijf. Check de reviews.
  • Of bel ze met wat vragen. Door de manier waarop je aan de telefoon behandeld wordt en je vragen worden beantwoord geeft ook een beeld van met wie je zaken doet. Valet Parking Service is een betrouwbaar bedrijf.
  • Maak foto’s van je auto.
valet parking Schiphol

Mijn auto stond weer klaar, na afloop van onze vakantie

Ook leuk om te lezen

Vliegangst festival, voor iedereen met vliegangst

Vliegangstinstituut Onbezorgd Vliegen organiseert dit event in samenwerking met piloten en vliegangsttherapeuten. Tijdens het vliegangstfestival op zondag 2 februari

Valet Parking Service op Schiphol, dit bedrijf is wel betrouwbaar

Parkeren op Schiphol is voor ons een dure aangelegenheid. Vanuit onze woonplaats in Friesland kunnen we Schiphol slecht bereiken

Vliegen met de A380 van Emirates, onze ervaringen

Met onze twee kinderen zijn we nu diverse malen met Emirates naar Azië gevlogen, via een overstap in

De beste apps om je (vlieg)reis voor te bereiden

De beste apps en websites heb ik voor je op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk en eenvoudig

Tips voor het zoeken naar goedkope vliegtickets

Vaak wordt aan mij gevraagd hoe je het beste aan goedkope vliegtickets kunt komen. We hebben familie in het

15 onmisbare dingen voor in de handbagage

Wat neem je mee in je handbagage tijdens een lange vliegreis? Je telefoon, paspoort, geld en creditcards spreken natuurlijk