Print Friendly, PDF & Email

#Repost

Met onze twee kinderen zijn we op 27 april 2015 met Emirates naar Singapore gevlogen. Via een overstap in Dubai. De retourvlucht was vanaf Hong Kong. De website van Emirates ziet er veelbelovend uit. Maar is het echt zo als ze het op hun site omschrijven? Onze ervaringen lees je hier. We keken er ook naar uit om voor het eerst met een A380 te vliegen.

Reserveren

Reserveren gaat gemakkelijk via de website. Je kunt gelijk je stoel kiezen, maar dit kun je op een later moment ook nog doen of nog wijzigen. Kijk op Seatguru welke stoel je voorkeur heeft. De stoelen bij de raam staan niet helemaal tegen het raam aan, een opblaasbaar kussentje meenemen is dan een optie als je tegen het raam wilt liggen slapen. Let er ook op dat je bij het reserveren gelijk een kindermaaltijd besteld als dat van toepassing is. Dit moet van te voren en wordt niet automatisch geregeld.

Update februari 2018: Op het moment dat wij de reservering maakten konden we gelijk (gratis) een stoel reserveren. Nu is het bij het goedkoopste tarief niet meer mogelijk om dit direct te doen. Alleen bij het duurdere flex tarief kun je gelijk een stoel kiezen zonder bijbetaling. Bij het online inchecken is de stoelkeuze gratis. Reis je met een baby dan kun je bij het boeken wel gratis een stoel kiezen, ongeacht het tarief. 

De stoelen in economy class

We vonden dat we erg veel beenruimte hadden en ruim konden zitten. Per rij stoelen zijn twee USB oplaadpunten voor je iPad of telefoon.

Beenruimte bij Emirates

Veel beenruimte in de A380 van Emirates

USB opladen bij Emirates vliegtuig

USB oplaadpunt, wat handig!

ICE systeem – entertainment systeem van Emirates

Wat een fantastisch entertainmentsysteem is dit zeg. Een groot touchscreen scherm met meer dan 2000 films en games. Er is zelfs een aantal films met Nederlandse ondertiteling opgenomen. Op de website van Emirates kun je het entertainment magazine downloaden zodat je al een voorselectie kunt maken. Via het ICE systeem kun je ook een lijst met favorieten samenstellen. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat alle nieuwe films vertoond worden. Wat ook erg gaaf is, is dat er buiten op het vliegtuig drie camera’s zijn geïnstalleerd. Je kunt dan meekijken. Er is een camera op de staart waarmee je het hele vliegtuig van boven en de omgeving kunt zien. Dit is fantastisch bij het taxiën op de luchthaven. Er is een camera onder het toestel die naar de grond wijst. En ook een camera voor op het toestel die hetzelfde uitzicht geeft als in de cockpit.

Wifi op vluchten bij Emirates

In alle A380 toestellen is wifi beschikbaar. De eerste 20 mb is gratis, wil je meer gebruiken dan kun je aanvullende mb’s bijkopen. Dit waren de tarieven op het moment dat wij met Emirates vlogen. De actuele tarieven kun je vinden op de website. Ben je lid van het loyaliteitsprogramma Emirates Skywards dan ontvang je korting. Het loont dus om je toch maar even aan te melden voor dit programma.  Op de meeste vluchten lukte het ons met wifi verbinding te maken, op een enkele vlucht lukte het niet.

ICE het entertainmentsysteem van Emirates

Het ICE entertainmentsysteem is geweldig.

camera op emirates A380

Een van de 3 camera’s staat op de staart van de A380. Zo kun je hele vlucht meekijken.

Hoe kindvriendelijk is Emirates?

Via de website kun je een kindermaaltijd bestellen. Dit moet je dus wel van te voren doen. Als je dit niet doet, krijgen je kinderen gewoon een volwassen maaltijd. De kindermaaltijd vonden onze kinderen super. Niet echt heel gezond, maar who cares. Er zat een reistandenborsteltje met tandpasta bij, om na het eten nog even je tanden te kunnen poetsen. De kinderen kregen ook een knuffelbeer waarin een (heel) klein dekentje zit. En een leuke tas met allerlei spulletjes (kleurboekje, kleurtjes etc.) deze tas is in samenwerking met Lonely Planet samengesteld.

Kindermaaltijd aan boord Emirates

De kinderen krijgen een eigen kindermaaltijd. Wel van te voren bestellen!

Een leuke tas met inhoud

Eten en drinken bij Emirates

We vonden het eten heerlijk. Bij vertrek ontvang je een menukaartje. Je kunt dan uit twee hoofdgerechten kiezen. Bij de dagvlucht kregen we een rijstmaaltijd met kip. Dit was prima. Tussendoor werd er nog een ijsje geserveerd. Wijnen kon je onbeperkt bestellen. Bij de nachtvlucht vonden wij het eten wel wat mager. Bij vertrek werd er een kleine sandwich in de vorm van een cake geserveerd. Voor de landing kregen we een ontbijt, maar dit bestond alleen uit een omelet en een kleine croissant. Voor een bijna 8 uur durende vlucht vonden we dit wel wat weinig. Op de terugweg, van Dubai naar Amsterdam kregen we 2 maaltijden; een ontbijt en een lunch. Dit was weer uitstekend zeker omdat deze vlucht maar 6,5 uur duurde. Via de website kun je van tevoren dieetmaaltijden bestellen. Er is behoorlijk veel keus. Zo zijn er onder meer vegetarische maaltijden, lactose vrije maaltijden en maaltijden voor mensen met gluten intollerantie.

Je kunt zelf aangeven of je gewekt wil worden voor het eten of niet. Je ontvangt een vel met stickers. Je geeft dan je keuze aan door de betreffende sticker op je stoel te plakken. Dan wordt je naar wens wel of niet wakker gemaakt als het eten wordt geserveerd.

Menukaart van Emirates

De menukaart van Emirates

Maaltijden bij Emirates

Met deze stickers kun je aangeven of je gewekt wil worden of niet

Cabine personeel bij Emirates

De bemanning is internationaal samengesteld. Er wordt omgeroepen hoeveel talen de stewardessen en stewards spreken, zodat je in je eigen taal geholpen kunt worden als dat nodig is. Tijdens onze vluchten waren dit tussen de 17 en 24 talen! Je mist wel het gezellige ‘Holland gevoel’ dat we bij KLM altijd ervaren.

Onze nachtvlucht vanuit Dubai naar Singapore was praktisch leeg. Er zaten 30 passagiers in de economy class. En dat in een toestel waar bijna 500 passagiers in kunnen. De bemanning had dit nog niet eerder meegemaakt.

Interieur Emirates A380

Het vliegtuig is luxe van binnen en ziet er zeer verzorgd uit. De meeste A380 toestellen zijn uiteraard redelijk nieuw. Zo wordt er veel gewerkt met kunststof in de kleur van licht hout. Bijvoorbeeld bij de ramen en is het toilet hiermee afgewerkt. De verlichting in het vliegtuig is heel fijn. Er wordt gewerkt met zachte kleuren en gedurende de vlucht verandert deze kleur al naar gelang de duur van de vlucht.

Het toilet is ook erg verzorgd. Er zijn handpompjes met zeep en handcreme en een laatje met maandverbandjes en tissues. toilet emirates

Meer lezen?

Reisartikelen.nl