Vliegen met Singapore Airlines, mijn ervaringen

Singapore Airlines staat al jaren in de top tien van beste airlines van de wereld. Als ik naar Azië ga kijk ik naar de goedkoopste optie in combinatie met de beste aansluitingen. Zo zijn wij een aantal keren met Emirates gevlogen waar ik een uitgebreid blog over geschreven heb. Dit keer was Singapore Airlines de beste optie. Ik vloog op een koude en natte januaridag met Singapore Airlines naar Bali met een overstap in Singapore.

Reserveren

Reserveren gaat gemakkelijk via de website. Ik kies er altijd voor om rechtstreeks bij de maatschappij te boeken. Er zijn verschillende tarieven. Bij het goedkoopste tarief (dat ik geboekt heb) kun je niet gratis je stoel kiezen, hiervoor moet je bijbetalen. Je kunt gelijk je stoel kiezen, maar dit kun je op een later moment ook nog doen of nog wijzigen. Kijk op Seatguru welke stoel je voorkeur heeft. De stoelen bij de raam staan niet helemaal tegen het raam aan, een opblaasbaar kussentje meenemen is dan een optie als je tegen het raam wilt liggen slapen. Let er ook op dat je bij het reserveren gelijk een kindermaaltijd besteld als dat van toepassing is.

De stoelen in de economy class

Ik vond dat we erg veel beenruimte hadden en ruim konden zitten. Per stoelen heb je een USB oplaadpunt voor je iPad of telefoon.

opladen iPhone Singapore Airlines

Het entertainment systeem van Singapore Airlines

Thuis kun je alvast de app van Singapore Airlines downloaden en het entertainment systeem activeren. Je kunt dan een prioriteitenlijstje maken van films of series die je wilt zien. Er zijn meer dan 300 films te zien. Je telefoon of iPad kun je tijdens de vlucht koppelen aan het systeem. Je kunt dan via je eigen device het systeem bedienen. Maar je kunt uiteraard ook via het touchscreen op het scherm of de handheld die erbij zit je films of games kiezen.

Wifi op vluchten bij Singapore Airlines

Wifi is beschikbaar op een aantal type vliegtuigen. Dit kun je checken via Seatguru. Voor het gebruik van wifi worden kosten berekend. Het is handig als je door wilt werken tijdens het reizen. Ik vind het altijd heerlijk om 12 uur offline te zijn en een heerlijke film te kijken of een boek te lezen.

Hoe kindvriendelijk is Singapore Airlines?

Ik vloog dit keer zonder kinderen, dus kan niet volledig beoordelen hoe kindvriendelijk Singapore Airlines is. Bij het reserveren kun je een kindermaaltijd bestellen. De kinderen naast mij hadden een prima kindermaaltijd, met allemaal lekkere dingen. Als je kind een eigen stoel heeft, kun je ook een autostoel meenemen. Wij deden dit altijd met onze lange vliegreizen. Een kind onder de 3 zit daar veel beter in dan in een grote vliegtuigstoel, vooral als de autostoel een zgn. slaapstand heeft. Kijk op de website van Singapore Airlines aan welke eisen de autostoel moet voldoen.

De service van Singapore Airlines

De service is echt top. Het begint al als je naar het vliegtuig loopt. Er liggen een aantal kranten klaar die je mee mag nemen om te lezen. Zodra iedereen zit en het vliegtuig klaar is voor vertrek delen ze warme vochtige handdoekjes uit zodat je je kunt opfrissen. Je ontvangt de menukaart en een tasje met dikke sokken (heerlijk om aan te doen tijdens een lange vlucht) en een tandenborstel en tandpasta.

Eten en drinken bij Singapore Airlines

Voor vertrek ontvang je een menukaart. Dan weet je precies wat er geserveerd wordt. Bij een lange vlucht worden er twee maaltijden geserveerd. Voor het diner heb je keuze uit drie hoofdgerechten, kip, vis of vlees. Bij het ontbijt heb je keuze uit een eiergerecht of een warme maaltijd. Je vliegt over diverse tijdzones dus het kan zijn dat het in je huidige tijdzone ochtend is, maar in je hoofd nog avond.

Tijdens de vlucht komen de stewardessen regelmatig langs met drankjes, water en snacks. Ook kun je zelf naar de pantry lopen en daar wat afhalen. Er zijn appels, sandwiches, candybars en je kunt onbeperkt wijn, bier en frisdrank bestellen. Ook de beroemde cocktail Singapore Sling wordt aangeboden.

Heb je een dieet, allergie of een religie waarbij je bepaalde voedingsmiddelen niet mag hebben, dan kun je van tevoren een andere maaltijd kiezen. Bijvoorbeeld vegetarisch, glutenvrij of halal.

Ook leuk om te lezen:

Manon Kuipers

Manon Kuipers

Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *