Print Friendly, PDF & Email

Mijn favoriete vliegveld om vandaan te vliegen is Rotterdam Airport. Of zoals het officieel heet Rotterdam The Hague Airport. Schiphol blijft leuk voor langere reizen, wij vermaken ons er altijd uitstekend. Maar voor een kortere (city)trip of skibreak kiezen we meestal voor Rotterdam.

1 Niet veel verder dan Schiphol

Voor ons (vanuit het Noorden) is het 20 minuten verder rijden dan naar Schiphol. Maar het kost veel minder tijd. Op Schiphol kost het best veel tijd om naar een lang parkeren terrein te gaan en vervolgens nog met een bus naar de luchthaven.

2 Parkeren voor de deur

Je parkeert op Rotterdam The Hague Airport bijna voor de deur. De parkeerterreinen P1 en P3 liggen naast de luchthaven. Het is maar een paar minuten lopen naar de incheckbalies. Ook is het parkeren goedkoper dan op Schiphol. Via internet kun je vooraf een parkeerplaats reserveren en betalen. Dit werkt prima. Overigens heb ik niet het idee dat dit direct tijdwinst oplevert, want ik heb nooit lange rijen voor de betaalautomaten gezien.

vliegen vanaf Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport

3 Leuke luchthaven met fijne sfeer

De sfeer op de luchthaven is zakelijk maar toch gezellig. Omdat het klein is doet het erg gemoedelijk aan en maar blijft toch erg efficiënt.

4 Het panorama terras

Zowel voor als na de gate heb je toegang tot een panorama terras. Dit is ook erg leuk voor kinderen. Je ervaart de bedrijvigheid die bij een luchthaven hoort en je ziet de vliegtuigen opstijgen en landen.

5 Grand Café voor de paspoortcontrole

Wil je wat uitgebreider eten dan kun je het beste het restaurant nemen, nog voordat je door de douane gaat. Dit is op de eerste etage. Het restaurant is erg gezellig ingericht en heeft een prima kaart. De combinatie van zitjes, tafels en bartafels maakt dat het restaurant in een stad niet misstaat. Het is in ieder geval niet een traditioneel luchthavenrestaurant.

Restaurant Rotterdam Airport

Het gezellige Grand Cafe

6 Leuke bar bij de gate

Na de paspoortcontrole kun je ook nog eten en drinken krijgen. Er is een buffetrestaurant waar je wat snacks kunt krijgen en een sandwichbar. Als je trap op gaat kom je bij een gezellige bar, met leuk terras. Het terras is aangekleed met zitjes en in de zomer is er zelfs een buitenbar (!). Als je toch moet wachten dan kun je het maar beter een beetje aangenaam maken.

sandwichbar rotterdam airport

De sandwich bar bij de gates

7 Zakelijke faciliteiten

Vanaf Rotterdam The Hague airport vertrekken ook veel zakelijke reizigers. De luchthaven speelt daar goed op in. Je kunt er prima werken. Er zijn grote (werk)tafels bij de gates en overal vind je stopcontacten om je apparatuur op te laden.

8 Kort taxiën, je bent zo in de lucht

De afstanden zijn kort. Het vliegtuig hoeft niet lang te taxiën, je bent zo in de lucht. Dit is ook fijn als je weer terugkomt. Het is in ieder geval een stuk beter dan die lange polderbaan bij Schiphol.

9 Je hebt snel je bagage

Er komen niet veel vluchten gelijktijdig aan. Je hebt je bagage in een mum van tijd. Meestal zitten we binnen 30 minuten na de landing in de auto.

10 Leuke shop!

Bij de incheckbalies kun je een prima boekwinkel vinden. Bij de gates is er een grote shop met veel cosmetica, parfums en cadeau artikelen.

shop rotterdam airport

Nog even shoppen

winkel rotterdam airport

Veel keuze