Print Friendly, PDF & Email

In Ehrwald zijn twee skischolen. Maar welke skischool kun je het beste kiezen? Wij kozen voor de Tiroler Skischule bij de Wettersteinbahnen. Deze skischool heeft voordelen maar ook wat nadelen.

Skigebied Ehrwald

Het dorp Ehrwald ligt in Oostenrijk, net over de grens vanuit Duitsland. Met de plaatsen Lermoos en Berwang behoort dit tot het gebied de Zugspitzarena. In Ehrwald zijn twee skigebieden, de Ehrwalder Alm net buiten het dorp en de kleinere Wetterstein Bahnen, midden in het dorp.

Dorp Ehrwald

De kerk van Ehrwald is een herkenningspunt

Ehrwald dorp

Ehrwald met op de achtergrond de imposante Zugspitze

 De Wettersteinbahnen met de Sonnenhang lift

De Wetterstein Bahnen is een klein skigebied waarvan de Sonnenhang lift meteen in het oog springt. Het skigebied ligt midden in het dorp en heeft een kleine parkeerplaats. Uiteraard stopt de skibus hier voor de deur. Er is een kleine oefenweide, een oefenlift, twee stoeltjesliften en een sleeplift, in totaal 21 km. aan pistes. Dit skigebied is ideaal voor beginners, maar ook voor kinderen die al wat meer ervaren zijn. Er is namelijk ook een stuk zwarte piste, de Super-S die ook gebruikt wordt voor wedstrijden. Vanaf dit gebied is er ook een skiroute naar het vertrekpunt van de gondel naar de Zugspitze gletscher.

Bij het verzamelpunt van de skischool is een restaurant met terras. In het skigebied zelf zijn meerdere restaurants waaronder het gezellige Gamsalm restaurant en de W1 Skilounge. Doordat het niet druk is zijn er geen wachttijden bij de liften en de restaurants hebben altijd plek. We zijn hier geweest in het hoogseizoen (kerstvakantie 2016 en voorjaarsvakantie 2017), dus op de drukste dagen van het jaar.

Gamsalm Ehrwald Wetterstein

Het Gamsalm restaurant op de piste

Restaurant Sonnenhang Ehrwald

Uitzicht vanaf restaurant Sonnenhang

Tiroler Skischule

De Tiroler Skischule heeft de lessen op de Wettersteinbahnen. De reden dat wij hiervoor gekozen hebben is dat deze skischool op loopafstand is van het dorp. We hoeven dus ‘s morgens niet te haasten, gewoon heerlijk lopend naar de skischool en daarna zelf gaan skiën. De andere skischool is bij de Ehrwalder Alm, net buiten het dorp. Het kost dus meer tijd om daar heen te rijden, te parkeren en de gondel naar boven te nemen. Het is een persoonlijke keuze wat je voorkeur heeft. Wij vonden het fijn om de eerste dagen in de buurt van de kinderen te zijn. Maar op zich ben je zelf wel snel uitgekeken bij de Wettersteinbahnen. Aan het eind van de week hebben we ze daarom laten overblijven zodat we zelf naar Ehrwalder Alm konden gaan. Voor kleine kinderen is het gebied van de Wettersteinbahnen perfect om voor het eerst te leren skiën. De oefenplek is klein en daardoor heel gezellig. Dit maakt het wat minder spannend voor kleine kinderen. Kinderen die al wat meer ervaring hebben raken misschien wel uitgeskied in dit gebied. De skischool lost dit op door een dag met de kinderen naar de Ehrwalder Alm te gaan of zelfs naar de Zugspitze gletscher.

Skischool Ehrwald

De boys hebben plezier met ski juf Jennifer

Skischool Ehrwald

De eerste prijs voor Frederique

 

 

 

 

 

 

 

Vlog over de Wetterstein bahnen en de skischool in Ehrwald

  • Midden in het dorp
  • Kleinschalige skischool, met Nederlandse ski leraren
  • Geen wachtrijen voor skiliften en altijd plek in restaurants
  • Klein skigebied
  • Als je zelf elders skiet, moet je rekening houden met tijden skiles