Print Friendly, PDF & Email

Appartementen met hotelservice. Klinkt dat goed of niet? Persoonlijk vind ik dat heel erg leuk. Je hebt de beschikking over een eigen appartement zodat je eventueel zelf kunt koken en je hebt doorgaans wat meer ruimte dan in een gewone hotelkamer. En dan in combinatie met hotelservice maakt een verblijf helemaal top. In het hotel ontbijten, borrelen of eten dat kan eigenlijk altijd. We zijn in de afgelopen twee jaar, drie keer in Westcord Hotel Noordsee geweest. Hierbij deel ik mijn ervaringen met je.

De reservering

Via de website van Westcord Hotels kun je eenvoudig en snel een reservering maken. Maar ook via een site als Booking.com. De verschillende kamertypes en prijzen zijn duidelijk aangegeven. De annuleringsvoorwaarden zijn meestal soepel en hangt een beetje af van de prijs en het kamertype. Vaak zijn er goede aanbiedingen zoals de Waanzinnige Westcordweken. Voor een scherp tarief kun je dan in een van de Westcord Hotels verblijven. Als je je abonneert op de nieuwsbrief dan ontvang je deze aanbiedingen als eerste. Voor dit verblijf hebben wij ca. 100 euro per nacht betaald, voor een vierpersoons appartement, exclusief ontbijt. Er komt nog een bedrag bij voor de schoonmaak. Ik vond dit een schappelijk tarief, zeker voor het hoogseizoen.

De ligging van Westcord Hotel Noordsee

De ligging is perfect! Binnen 5 minuten fietsen vanaf de boot ben je in het dorp Nes. Het hotel ligt even ten Noorden van het dorp, richting het strand. Het gezellige centrum van Nes is te lopen en je bent in een paar minuten bij het strand.

Het hotel

Het hotel heeft hotelkamers en appartementen. Er is een kleine speeltuin voor de allerkleinsten. Er is een groot terras waarbij je zicht hebt op de speeltuin en het grasveld. Er is een klein binnenzwembad.

Restaurant en bar

Naar mijn mening is het restaurant niet meer van deze tijd en te stijf.  Alle drie de keren dat wij geweest zijn (meivakantie en twee maal zomervakantie) waren er elke avond slechts een paar tafeltjes bezet. Echt druk was het nooit. Het oogt sjiek, de tafels zijn met wit linnen lopers gedekt. Maar het is zo stil dat iedereen met je gesprekken mee kan luisteren. Je durft nauwelijks te praten, iedereen fluistert. De bar nodigt ook niet uit om een gezellig drankje te drinken. Het zou beter zijn om er een gezellig grand cafe of bistro van te maken, waar men ook terecht kan voor een hapje en drankje. Dan trekt het veel meer mensen en gaat de omzet ook omhoog.

De restaurant en bar op zaterdagavond

De restaurant en bar op zaterdagavond

De appartementen van Westcord Hotel Noordsee

De appartementen zijn uitstekend. Ze zijn niet groot maar erg functioneel ingericht. De ouderslaapkamer is klein maar heeft prima bedden en een ingenieus systeem waarbij je de televisie van de woonkamer kan draaien naar je bed zodat je ook tv in bed kunt kijken. De kinderslaapkamer heeft een stapelbed met nachtlampjes. De inrichting is keurig verzorgd alleen na verloop van jaren wel wat aan slijtage onderhevig door intensief gebruik. De bar is gelijk eettafel wat veel ruimte scheelt. De handdoeken worden om de dag gewisseld evenals het afval wat dan opgehaald wordt. De badkamer is schoon en heeft een bad met douche in het bad. Ook de toiletartikelen die op een hotelkamer geplaatst worden, vind je in het appartement. Topservice! Het enige wat ontbreekt in de badkamer is een droogrek of haken voor je handdoeken. Er zijn twee kleine  haakjes om je kleren op te hangen, maar er is helemaal niets voor je handdoeken. Dit is maar een detail uiteraard, maar voor het eerst dat we dit tegenkomen in een hotel of appartement. Misschien gewoon vergeten?

De keukeninventaris vind ik ver onder de maat. Er ontbreken een aantal substantiële items zoals een snijplank, opscheplepels, schalen en keukengerei zoals een spatel of pollepel. Een simpel eitje bakken kan al bijna niet. Er zijn precies vier messen, vier vorken en vier lepels en daar moet je het mee doen. Voor een vier sterren hotel kan dit veel beter. Ik ben ook regelmatig in Westcord Seeduyn geweest op Vlieland. Die appartementen hebben een uitgebreide inventaris tot aan een broodrooster en citruspers aan toe. Het is gek dat dit bij dezelfde keten zo verschilt. Er is wel een koffiezetapparaat, waterkoker en Nespresso apparaat.

De woonkamer

De keuken van het appartement

Woonkamer van het appartement

Woonkamer van het appartement

  • Appartementen met hotelservice
  • Ideale ligging vlakbij Nes en het strand
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Restaurant en bar ongezellig
  • Keukeninventaris onvoldoende

Mijn conclusie

Westcord Hotel Noordsee op Ameland is een uitstekende keuze! Het is ideaal dat je in een appartement kunt verblijven en gelijk kunt profiteren van hotelservice. De ligging is perfect en de medewerkers zijn heel erg vriendelijk. De keukeninventaris kan verbeterd worden.

Verantwoording. In de afgelopen twee jaar ben ik drie keer in dit hotel geweest. We hebben elke keer een appartement geboekt en we kunnen dus niet oordelen over de hotelkamers. Deze review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en is op geen enkele wijze gesponsord door het hotel.