Print Friendly, PDF & Email

 

Waar ligt Wilder Kaiser?

Wilder Kaiser kennen we van de bekende plaatsen Ellmau, Going, Scheffau en Soll. Deze regio ligt niet ver van de Duitse grens, ten oosten van Innsbruck en ten westen van Salzburg en is binnen 1 dag aan te rijden vanuit Nederland.

Natuur en klimaat

De regio Wilder Kaiser is een imposant gebied met wonderschone natuur, indrukwekkende bergen, maar ook meren en gezellige dorpjes. Er heerst een mild klimaat waardoor dit ook in de zomer een fantastische bestemming is voor het hele gezin.

Activiteiten in de regio Wilder Kaiser

Er zijn prachtige wandeltochten te maken die voor het hele gezin prima te doen zijn, zelfs voor de allerkleinsten. Bij de lokale VVV zijn routes af te halen die op elk gewenst niveau gemaakt kunnen worden. Er zijn zelfs routes die geschikt zijn om met een wandelwagen te maken. Er zijn een paar (avontuurlijke) kinderparken. Ook om te mountainbiken leent dit gebied zich uitstekend. Voor de beginner zijn er tochten door het dal over aangelegde paden, maar ook de gevorderde mountainbiker komt aan zijn trekken. In de zomer biedt de VVV een uitgebreid activiteitenprogramma aan. Het meeste zelfs gratis.

Gastenkaart

Via de verhuurder van je accommodatie ontvang je een gastenkaart. Met deze kaart is de wandelbus die alle attracties en dorpen met elkaar verbindt gratis te gebruiken. Ook krijg je korting op vele attracties en bergliften. Wekelijks worden er wandeltochten met een gids georganiseerd waar je gratis aan deel kunt nemen.

VVV

Op de website van de lokale VVV kun je heel veel informatie vinden. Je kunt diverse brochures downloaden en accommodaties reserveren en alle attracties staan uitgebreid omschreven. De website is zelfs in het Nederlands te lezen.

De Wilder Kaiser is een fantastische regio om op vakantie te gaan. Er zijn veel goede hotels en appartementen en er wordt een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden. Lees ook mijn artikel over waarom het zo leuk is om in de zomer naar Oostenrijk te gaan.

 

Dit artikel is niet gesponsord. De foto’s zijn beschikbaar gesteld door het toeristenbureau.