Print Friendly, PDF & Email

Midden in de zomer ben ik alweer druk bezig met het voorbereiden van de wintersportvakantie. Wie mijn blog volgt, weet dat ik graag over wintersport schrijf. Hoog op mijn verlanglijst staat skiën in Canada. Ik hoor van veel mensen enthousiaste verhalen, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Nadat ik de middelbare school heb afgerond en voordat ik ging studeren heb ik een aantal maanden in Canada gewerkt. In een klein dorp in de Rocky Mountains. Los van het skiën, wil ik gewoon dolgraag weer eens naar Canada. Het is dus de hoogste tijd om eens goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden.

Je wintersport naar Canada zelf regelen of uitbesteden?

Onze wintersportreizen regelen we altijd zelf. Ik reserveer zelf de accommodatie en we gaan met eigen auto of soms met het vliegtuig. Als je voor het eerst naar een verre bestemming gaat, zeker voor wintersport zou ik dat het liefst regelen via een touroperator. Alles wordt dan voor je geregeld, je vlucht, vervoer, accomodaties en skipassen. Je hebt er dan geen omkijken naar. Dan kun je echt optimaal genieten van je vakantie. Een andere reden is dat je meer garanties hebt als iets mis gaat. Bijvoorbeeld een staking, een overboeking of een reis aangepast moet worden vanwege slecht weer. Zorg dan dat je een touroperator vindt die valt onder goede garantieregelingen en Nederlandse wetgeving. Dat is een fijn gevoel, zeker als je veel geld uitgeeft aan een vakantie.

Een aanrader is om je wintersport naar Canada te reserveren via Sneeuwzekerdeals. Waarom? Omdat dit een uniek samenwerkingsverband is tussen een aantal organisaties, waaronder KLM. Je hebt hier de keuze uit diverse touroperators en andere samengestelde pakketten. Waardoor je veel keuze hebt.

Ski- en citytrip naar Canada

Wintersportreizen naar Canada heb je in allerlei prijsklassen. Er zijn aanbiedingen vanaf € 900,– per persoon inclusief vlucht, huurauto en accommodatie. Wil je wat luxer dan kan dat ook. Een hele gave reis die ik gevonden heb is een luxueuze skiweek waarbij je business class vliegt met KLM. Bij aankomst staat er een huurauto voor je klaar. Hoe fijn is dat! Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer en je kunt gaan en staan waar je wilt. In Jasper verblijf je in het Fairmont Jasper Park Lodge. Een super fijn luxe hotel, met 8 restaurants en een spa van 10.000m2. Dus ook voor niet skiërs is dit een hele fijne reis. Een aanrader is ook om deze reis te verlengen met een verblijf in de stad Edmonton. Dit is een verrassend levendige stad. Je kunt er schaatsen met de skyline op de achtergrond, fantastisch shoppen en heerlijk eten.

Met KLM naar Edmonton

Je kunt met KLM naar Canada. Dus je vliegt niet met een budget airline waar je voor alles moet bijbetalen en op onmogelijke tijden moet vertrekken. De KLM vliegt dagelijks naar Edmonton en vertrekt op een heel fijn tijdstip, namelijk 14.30 uur. Een retourvlucht met KLM is er in de winter al voor 600 euro per persoon. En wat ook zo fijn is, je ski- of snowboardset mag gratis mee.

Edmonton

Het skigebied Marmot Basin

Het skigebied Marmot Basin ligt in de Canadese Rockies op zo’n twintig minuten rijden vanaf Jasper. Met meer dan 90 pistes die via 7 skiliften te bereiken zijn kun je hier zeer goed uit de voeten. Het skiseizoen loopt van half november tot begin mei. Het is sneeuwzeker, er valt gemiddeld 500 centimeter sneeuw per seizoen. De Canadese Rockies staan bekend om de poedersneeuw. De laatste tien jaar heeft Marmot Basis zich enorm ontwikkeld. Er is maar liefst 25 miljoen dollar geïnvesteerd in dit gebied.

Jasper en Jasper National Park

Het Jasper National Park behoort tot Unesco werelderfgoed en is heel erg groot, maar liefst 11.000 m2. Met je huurauto kun je op allerlei leuke plekken komen. Je raakt hier niet uitgekeken. De natuur is overweldigend. Jasper is een leuk, typisch Canadees stadje. Jasper trekt uiteraard veel toeristen, waardoor je er veel winkeltjes en restaurants hebt. Accommodaties zijn er in allerlei soorten van eenvoudige cabins tot zeer luxe hotels en lodges. Een echte aanrader is het Fairmont Jasper Park Lodge. Dit is een heel erg gaaf resort. De luxe lodges zijn fantastisch ingericht, het resort heeft 8 restaurants en een 10.000 m2 spa.

Misschien ook leuk om te lezen:

<script type=”text/javascript” src=”//advertisements.zappergroup.com/load-advertisements.js”></script><div id=”zappergroup-advertisement” data-website=”travellot-edmonton-2018″></div>