Print Friendly, PDF & Email

Hoe kies je een goede skischool? In de grotere skigebieden zijn meestal meerdere skischolen. Maar hoe kies je nu een goede skischool? Je kunt letten op prijzen, of er Nederlandse leraren zijn en op nog een aantal zaken.

  • Vergelijk de prijzen. Het loont de moeite om de verschillende prijzen van skilessen met elkaar te vergelijken. In een land als Tsjechië zijn de skilessen goedkoper dan in Oostenrijk en Zwitserland. De prijzen van de skilessen zijn altijd exclusief skipassen. Grotere gebieden hebben vaak meerdere skischolen, dan kunnen de prijzen onderling verschillen.
  • Skiklassen beginnen meestal op zondag en maandag en men boekt doorgaans 3 of 5 dagen. Voor de kleintjes kun je kiezen om eerst met halve dagen te beginnen, dus twee uur les per dag. Voor oudere kinderen worden zowel in de ochtend als in de middag lessen aangeboden.
  • Overblijven tussen de middag is optioneel. Dan eet de skileraar met de kinderen samen.
  • In populaire gebieden zijn er meestal ook Nederlands sprekende skileraren, vooral in Oostenrijk. Voor kleine kinderen is dit fijn. Wij merkten toen onze kinderen ouder werden het niet echt veel uit maakte of de skileraar Nederlands is of niet. Ze spreken toch altijd wel een paar woorden Nederlands.
  • Reserveer de skischool van tevoren. Het is ons nu twee keer overkomen dat bij aankomst de skischool vol was. De eerste keer was toen we op een zondag aankwamen en gelijk de skischool wilden boeken. We moesten uitwijken naar een ander gebied, 10 kilometer verderop. Dat was echt niet fijn. Zeker ook omdat ons hotel naast de skischool en skipiste lag. Sindsdien reserveren wij altijd van te voren. Maar helaas overkwam ons dit weer bij een vakantie in Nauders. We wilden twee weken voor aankomst online reserveren en alles zat vol Dat was een behoorlijke tegenvaller. Reserveer dus bijtijds.
  • In de Nederlandse schoolvakanties is het altijd erg druk in de Alpen en zitten de skiklassen vaak bomvol. Sommige skischolen hanteren een maximum aantal kinderen in een groep. We hebben één keer een wat duurdere skischool geboekt. Maar dan had je wel maximaal 7 kinderen in een skiklas. Het jaar daarop kwamen we in hetzelfde gebied en hebben een andere skischool geboekt. Toen zat onze dochter in een klas van 14 kinderen.
  • Soms zijn er combinatiepakketten waarbij je ook de skihuur kunt regelen. Dit kan soms echt wel voordeliger zijn.
  • Kijk ook naar de grootte van het skigebied. Als je kinderen nog klein zijn en je wil tussen de middag met ze eten, dan blijf je dus altijd in de buurt. Waarom zou je dan naar een groot skigebied gaan? De skipassen zijn in die gebieden een behoorlijk stuk duurder. Voor ons gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) zijn wij in Nauders (daar zijn we een aantal keren geweest) voor 6 dagen ongeveer € 550,00 kwijt. In het mega grote gebied van Saalbach Hinterglemm kost ons dit bijna € 900,00. Dat is nogal een verschil.

Ook interessant

Download gratis het magazine Wintersport met kinderen in Oostenrijk.

Meer over Wintersport

Magazine Wintersport met kinderen

Er is weer een nieuw magazine verschenen. Dit magazine staat vol met tips om

Fieberbrunn | alle informatie over dit dorp en skigebied

Fieberbrunn is een knus dorp op 800 meter hoogte en is de laatste jaren

Hotel Metzgerwirt een oergezellig familiehotel in Fieberbrunn (Tirol)

Dit hotel stond al jaren op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik ben

Berwang| sneeuwzeker skigebied, ideaal voor gezinnen

Berwang is een klein sneeuwzeker skigebied op slechts 8 uurtjes rijden vanaf Nederland. De

Wintersport | Tips bij het kiezen van een skischool

Hoe kies je een goede skischool? In de grotere skigebieden zijn meestal meerdere skischolen.

Wintersport | De mooiste accommodaties in Savoie Mont Blanc

Als je op winterport gaat dan hou je wel van een beetje luxe toch?

Skiën en citytrip ineen | Innsbruck Ski + City pass

Het is al langer een trend. Mensen willen meer activiteiten in een wintersportvakantie dan

Hoe kies je een wintersportbestemming? Waar moet je op letten?

Je wilt een leuke wintersport boeken, maar je ziet door de bomen het bos