Bali | aankomst en vervoer

Hoe werkt het als je aankomt op Bali? In dit artikel leg ik uit hoe aankomst en vervoer werkt op Bali Airport.

Als je op Bali aankomt is dit meestal direct vanuit een ander land. Vanuit Europa zijn er geen directe vluchten. Je vliegt bijvoorbeeld met een stopover of tussenstop in Singapore, Dubai of  andere stad. Voor Bali (Indonesië) heb je een visum nodig. Deze kun je kopen bij aankomst. 

Inreizen Bali (Indonesië)

Om Bali binnen te komen is een visum nodig. Deze hoef je niet van te voren aan te vragen maar kun je bij aankomst kopen. Dit heet Visa on arrival. De kosten zijn IDR 500.000, omgerekend ongeveer 35 euro. Let op: je kunt het visum contant betalen, maar ook met creditcard. Alleen werken die apparaten niet altijd. Het advies is om voor de zekerheid dit bedrag contant in Euro’s mee te nemen. Het visum is 30 dagen geldig en je moet een ticket kunnen tonen met een vlucht die naar een ander land vertrekt binnen deze 30 dagen. Je paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Rondom Covid veranderen de inreisregels regelmatig. Luchtvaartmaatschappijen volgen daarbij de richtlijnen die via IATA worden verstrekt. Als dus een regering aankondigt dat testen niet meer nodig is kan het even duren (soms paar dagen) voordat dit ook gehanteerd wordt door luchtvaartmaatschappijen. Check de app van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste informatie. Tijdens het schrijven van dit artikel (mei 2022) is het tonen van een PCR test geschrapt. Maar is nog wel verplicht om gevaccineerd te zijn (neem je QR code geprint mee) en verplicht om de Peduli Lindungi app op de telefoon te laten zien. Deze app kun je downloaden via de normale app stores. Bij bijna niemand werkt deze app, het volstaat om te laten zien dat je hem op je telefoon hebt staan. Een Engelse verklaring van je ziektekosten verzekering is ook nodig. Deze kun je eenvoudig opvragen. Er staat geen bedrag in vermeld maar dat is ook niet nodig. Regels wijzigen regelmatig, stel je dus van te voren goed op de hoogte. 

Ngurah Rai International Airport (Denpasar)

Dit is een nieuw (2013) en modern vliegveld. De code voor deze luchthaven is DPS. Dit zie je dus staan op je vliegticket en boardingpass. Bij aankomst kunnen er lange rijen ontstaan bij visum, douane en bagagebanden. 

Er zijn bedrijfjes die je helpen de rijen te vermijden en zorgen voor een snelle afhandeling op de luchthaven. Ik heb er zelf geen ervaring mee. Maar wil je meer info kijk dan hier: Fast Track Bali Airport Arrival Service

Bali Vliegveld
foto: bali airport.com
visa on arrival bali
Volg de bordjes: Visa on arrival

Vervoer naar je hotel

Als je voor het eerst op Bali komt is het nogal een gedoe om uit te vinden hoe je naar je hotel komt. Niet alle taxi’s zijn betrouwbaar en na een lange reis wil je misschien niet onderhandelen of mensen afwijzen. Er zijn verschillende opties:

  • Je vraagt je hotel om een transfer. Dit is vaak de beste manier. Veel hotels bieden deze service gratis aan. 
  • Heb je via een touroperator een pakketreis geboekt, dan is de transfer meestal inbegrepen en geregeld. 
  • Zelf van te voren een privé transfer regelen. Check van te voren goed de reviews. 
  • Via een tussenpersoon (bv booking.com) een transfer regelen. 

Ook leuk om te lezen over Bali:

  • Niets leuker dan de voorpret van een reis. Lees een of meerdere reisgidsen over Bali
  • Vind je het lastig om een goede plek te kiezen op Bali. Mijn advies is om niet op te veel verschillende plekken te verblijven. Vanuit het Zuiden kun je een groot aantal leuke plaatsen bezoek voor een dagje. Lees hier een artikel over de verschillen tussen de regio’s op Bali. 
  • Sanur is een heerlijke plek om met jonge kinderen te verblijven. Maar ook met tieners is dit een leuke bestemming. Lees hier waarom ik dat vind. 
  • Vliegen met (jonge) kinderen kan best een uitdaging zijn. Ik heb een magazine geschreven vol met tips. Download hier het magazine gratis. 

Meer blogs over Bali:

 
Share via
Copy link