Print Friendly, PDF & Email

Ontdek Bali eens op een andere manier en combineer je strandvakantie met deze leuke fietstour. Op de fiets zie je veel meer dan in een auto, want je fietst door het prachtige landschap en je maakt gemakkelijk contact met lokale bevolking. En alles wordt voor je geregeld. Deze 5-daagse fietstour is een privétour en geen groepsreis.

Route 5-daagse fietstour op Bali

Tip: na aankomst acclimatiseer eerst een paar dagen in een lekker hotel aan het strand. In het Zuiden van Bali zijn diverse plaatsen waar het heerlijk toeven is. Plaatsen als Seminyak, Canggu en Benoa zijn bekende badplaatsen die direct aan zee liggen. Mijn favoriete plaats is Sanur. Lees hier waarom ik Sanur zo’n fijne plek vind.

Dag 1: Ubud-Munduk (ca. 20-25 km fietsen)

Je vertrekt vanuit Ubud, een bekende plaats niet ver rijden van de bekende toeristenplekken in het Zuiden.  Dit is het startpunt van de eerste fietsroute, van Ubud naar de bergen in het noordwesten van Bali. Terwijl je een lokale tempel bezoekt, worden de fietsen geprepareerd. De eerste dag is de route niet lang, maar wel zwaar vanwege het heuvelachtige landschap. Je passeert verschillende Balinese dorpen, cacao- en koffieplantages en je luncht in Jatiluwih: een gebied van prachtige geterrasseerde rijstvelden dat op de wereldmonumentenlijst van de Unesco staat. Aan het eind van de middag word je per auto via de kratermeren Bratan, Buyan en Tamblingan naar het bergdorpje Munduk gereden. Hier slaap je in een sfeervol hotel, gelegen tussen kruidnagel- en koffieplantages.

5-daagse fietstour Bali

Dag 2: Munduk-Lovina (ca. 30 kilometer fietsen)

Bij het opstaan heb je met mooi weer uitzicht op de Javazee en kun je de vulkanen op Oost Java zien liggen. Wandel deze ochtend eerst even door kruidnagelplantages naar de waterval in de buurt van het hotel. Daarna stap je op de fiets voor een lange afdaling, over asfaltwegen en smalle zandpaadjes tussen rijstvelden, met prachtige uitzichten onderweg. Je bezoekt warmwaterbaden en een bijzonder boeddhistisch klooster. Aan het eind van de dag kom je uit bij het hotel in Lovina, een prettig resort hotel, gelegen aan de noordkust van Bali, met een mooie tuin en een ruim zwembad.  

Dag 3: Lovina

Deze dag is een vrije dag in Lovina. Je kunt in de ochtend met bootjes dolfijnen spotten op zee, of snorkelen bij het koraalrif voor de kust. De fietsen zijn vandaag beschikbaar, dus als je wilt kun je bijvoorbeeld naar Singaraja fietsen, de hoofdplaats aan de noordkust van Bali. Bezoek hier de grote markt, de oude haven en de Chinese tempel.

5-daagse fietstour Bali
Fietstour Bali

Dag 4: Lovina-Tulamben-Amed (ca. 50-65 km fietsen)

Deze dag volg je de noordoostkust van Bali. De route is grotendeels vlak. Het landschap wordt gedomineerd door Gunung Agung, de beroemdste vulkaan van Bali. Na de lunch volgen er enkele heuvels, die je eventueel kunt overslaan. Je eindigt in Amed, waar je kunt relaxen op het strand, snorkelen voor de kust, vissersbootjes bekijken, of een prettige massage kunt nemen. Het hotel ligt aan het strand.  Amed is een lange strook vissersdorpjes waar de tijd soms lijkt stil te staan.

Dag 5: Amed-Sidemen-Goa Lawah (ca. 45 km fietsen)

Je wordt met de auto naar het waterpaleis Tirtagangga gebracht. Daarna stap je op de fiets voor de laatste rit. De route wisselt sterk; vlakke delen, een pittige klim en ook een lange afdaling. Onderweg passeer je dorpen, rijstvelden en plantages. Je kunt een dorpsschool bezoeken en enkele ambachtelijke werkplaatsen. Je krijgt zo een goede indruk van het plattelandsleven van Bali. Je 5-daagse fietstour op Bali eindigt vandaag aan de zuidoostkust bij Padang Bai. Van hier word je per auto naar jouw volgende bestemming vervoerd.

5-daagse fietstour Bali

Meer informatie?

  • Deze 5-daagse fietstour op Bali is te boeken via Indotracks, een fijne reisorganisatie gespecialiseerd in reizen naar Indonesië. Indotracks is aangesloten bij Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO)
  • Deze route is een voorbeeldroute, elke reis wordt op maat gemaakt. De bovengenoemde reis kun je al boeken vanaf € 350,00 per persoon.
  • Je fietst op goede mountainbikes en je bagage wordt per auto vervoerd.
  • Deze reis is erg leuk om te combineren met een verblijf aan het strand. Twijfel je over welke plek je op Bali moet kiezen om wat langer te verblijven. Lees dan mijn blog: De verschillende plaatsen op Bali, welke moet je kiezen?
  • Kijk hier: voor een overzicht van goede hotels aan het strand op Bali
  • Kijk hier: voor een overzicht van luxe villa’s in de natuur op Bali
5-daagse fietstour op Bali
5-daagse fietstour op Bali